Tholen - Afgelopen vrijdag 10 mei opende BelOrta in Borgloon een nieuwe verpakkingsloods in het bijzijn van Gedeputeerde van landbouw Inge Moors, Burgemeester van de stad Borgloon Eric Awouters, bestuurders, medewerkers en relaties. De globale investering bedraagt 6,5 miljoen en laat zien dat BelOrta ondanks de huidige situatie in de hardfruitsector, nog gelooft in de toekomst van en voor hun telers. 

Klik hier voor de fotoreportage.


Het officiële moment waarop Inge Moors, gedeputeerde van de provincie Limburg het lint doorknipt geflankeerd door (v.l.n.r.) Kris Jans, Philippe Appeltans, Eric Awouters, Burgemeester van Borgloon, Dirk Bertels en Chris De Pooter.

De nieuwe verpakkingsloods is 10.000m2 groot en heeft acht laadkades. Tevens krijgen telers de mogelijkheid om flexibeler hun leeggoed te komen afhalen. Er staan vier opzetmachines voor dozen en één opzetmachine voor kartonnen punnets met de mogelijkheid tot uitbreiding. 

Voorzitter van BelOrta Dirk Bertels heette alle aanwezigen welkom en stelde dat BelOrta haar positie in Limburg en de Belgische fruithandel wil versterken met deze logistieke en commerciële investering. 

Gedeputeerde van landbouw Inge Moors en Burgemeester Eric Awouters spraken over de Haspengouwse fruitsector en de sector in crisis. "De nieuwe verpakkingsloods is een verankering voor de fruitsector in Borgloon en teven ook een tewerkstelling voor de inwoners", bedankte de Burgemeester BelOrta. 


Chris De Pooter en Philippe Appeltans van BelOrta in gesprek met Luc Uytdewilligen (midden) van het Vlaams Departement Landbouw en Visserij.

Klik hier voor de fotoreportage.

"Via deze realisatie op het nieuwe bedrijventerrein, met ruimte voor verdere ontwikkelingen, tonen we aan dat we nog verder willen groeien in Borgloon. De bouw van de nieuwe loods was noodzakelijk. De voorgaande situatie op de site was inefficiënt en leidde tot frustratie", sprak Philippe Appeltans, directeur van BelOrta. "Elk jaar neemt het gamma van groenten en fruit toe, maar ook de vraag naar verpakkingen stijgt."


Etienne Leclere, Luc Vanoirbeek, Philiep Willems, Sofie Lambrecht, Miguel Demaeght en Johan Magnus

De directeur van BelOrta heeft zelden een project van deze omvang, in zo'n korte omlooptijd gerealiseerd zien worden. "1 jaar en 2 maanden na de bouwvergunning staan we hier", vervolgde Philippe. "Op korte termijn hopen we via de plaatsing van een middelgrote windmolen en zonnepanelen volledig energieneutraal te kunnen werken."


Dirk Bertels en Philippe Appeltans schenken Burgemeester Awouters een fruitmand.

Klik hier voor de fotoreportage.

Voor meer informatie:

BelOrta
Mechelsesteenweg 120
2860 Sint-Katelijne-Waver 
+32 (0)15 565 331
info@belorta.be 
www.belorta.be