Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ekomenu ontvangt EKO-keurmerk

"Wij willen gezondheid bevorderen door het aanbieden van 'maatwerk' voeding"

Maaltijdbox bezorger Ekomenu is gecertificeerd voor het EKO-keurmerk winkels. Om voor het keurmerk in aanmerking te komen, moet een winkel minimaal 90% biologisch inkopen en ook op andere terreinen een vooruitstrevend duurzaamheidsbeleid voeren.

Ekomenu
Ekomenu bezorgt verse maaltijdboxen aan huis en maakt daarmee 100% biologisch makkelijk. De wekelijkse boxen worden verpakt in een handige maaltijdzak. De maaltijden staan in 20-30 minuten op tafel. Eigenaar Jack Stroeken: "Wij willen gezondheid bevorderen door het aanbieden van 'maatwerk' voeding. Zo hebben we diverse gespecialiseerde menu’s zoals koolhydraatarm of glutenvrij. Klanten kunnen kiezen uit vlees, vis of vegetarisch, maar ook veganistische boxen hebben we in ons assortiment. Door de afgepaste hoeveelheden wordt voedselverspilling voorkomen, bovendien werkt Ekomenu alleen met milieuvriendelijke verpakkingen. Als maaltijdbox kunnen we door het leveren van maatwerk 30% minder CO2 emissie realiseren."

EKO keurmerk winkels
EKO-gecertificeerde winkels zijn te herkennen aan een sticker zwart-witte logo. In deze winkels doen consumenten onbekommerd hun boodschappen. Want de winkel kiest ervoor zoveel mogelijk biologische producten aan te bieden. In drie van de vier versgroepen (AGF, brood, zuivel, vlees) is het aanbod zelfs 100% biologisch.
De winkel moet ook een duurzaamheidsbeleid hebben dat invulling geeft aan de kernwaarden van de biologische landbouw. Kort samengevat gaat het om ecologie, gezondheid, eerlijkheid en zorg. Het duurzaamheidsbeleid van de winkel moet minimaal twee verbeterdoelstellingen hebben zodat de lat steeds hoger komt te liggen.

Voor meer informatie:

Aafke Hofman
Stichting EKO-keurmerk
06 - 161 796 13

Jack Stroeken
EKO Menu
06 - 424 313 13
www.ekomenu.nl

Publicatiedatum: