Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: BioTropic neemt fruitteler over en stapt over op Demeter

Het 22 hectare grote conventionele bedrijf van Manfred Schöneck in Meckenheim is overgenomen door bio-teler Hubert Bois en BioTropic uit Duisburg. Het conventionele landbouwbedrijf wordt veranderd in een biodynamisch bio-bedrijf. "BioTropic is importeur van biologische groenten en biologisch fruit van overzee", legt bedrijfsleider Sascha Suler uit: "Met de overname van het bedrijf in Meckenheim willen we ook in Duitsland actief conventioneel landbouwareaal naar biologisch omschakelen en hiermee de biologische teelt bevorderen."

Overstap naar Demeter
Voor de overname werd er bij het bedrijf van Manfred Schöneck nog conventioneel geteeld. Midden 2018 begon de overstap op biodynamische teelt. Anders dan bij het bio-keurmerk van de overheid, waarbij minimumstandaarden worden vastgesteld, zijn de voorschriften voor Demeter-telers duidelijk strenger. Zo moet het hele bedrijf overstappen op biologische teelt en er mogen alleen biologisch-dynamische preparaten uit kruiden, mineralen en koemest op de landbouwgrond in worden gezet.

Bij het bedrijf in Meckenheim teelt men momenteel op 17 hectare appelrassen zoals Delbar, Gala, Elstar, Pinova en Braeburn. Dit jaar is daar het ras Topaz nieuw bijgekomen. Perenbomen nemen vijf hectare in beslag en men teelt hierbij rassen als Conference en Alexander Lukas.

Bio-pionier op het gebied van Europese Demeter-fruitteelt
Manfred Schöneck zal wel bij zijn bedrijf blijven werken. "We zijn blij dat deze ervaren teler met zijn vakkennis binnen het bedrijf blijft“, zegt Hubert Bois. Hubert bezit zelf een Demeter groenten- en tuinbouwbedrijf met aangesloten boerderijwinkel in Meckenheim en hoort tot de bio-pioniers op het gebied van Demeter-fruitteelt in Europa.

Voor meer informatie: www.biotropic.com 

Publicatiedatum: