Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frans Cool, Cool Paul

"De vraag naar biologische wortelen is in de afgelopen 10 jaar licht gestegen"

Tholen – “De situatie op de wortelenmarkt is al een hele tijd vrij stabiel. De prijzen zijn al een heel seizoen aan de hoge kant en voorlopig verwachten we ook geen daling. Er zijn al wel wat nieuwe wortelen uit Spanje en Portugal op de markt, maar die liggen op hetzelfde niveau als de oude oogst”, vertelt Frans Cool van Cool Paul. “Ondanks de hoge prijs is de vraag naar oude oogst uit Oost-Europa goed. Veel klanten hebben liever de oude oogst, omdat die bewaarbaarheid veel beter is dan de vroege wortelen.”

De teler en handelaar verwacht dat ondanks de lage opbrengsten als gevolg van de droogte, er toch nog wel genoeg voorraad van wortelen is. “De voorraad is lager dan in andere jaren, maar de prijzen liggen een stuk hoger. Toch gaat er dit jaar geen voorraad te veel zijn. De eerste Belgische en Nederlandse vroege wortelen worden rond midden juni verwacht en tot nu toe staan de wortelen er goed bij. Alles groei normaal en er is regen gevallen. De wortelen voor de bewaring worden rond deze tijd gezaaid.”

Biologisch

“De vraag naar biologische wortelen is in de afgelopen 10 jaar licht gestegen en we verwachten dat de vraag nog licht blijft stijgen in de toekomst. Wij leveren enkel biologische wortelen aan de Belgische warenhuisketens. Opvallend is dat Duitsland een grootverbruiker is van biologische wortelen. Echter hebben de Duitsers soms geen keus, omdat er supermarktketens zijn die helemaal geen conventionele wortelen meer verkopen. Enkel de prijs van biologische wortelen verschillen soms maar 15 cent in kostprijs”, besluit Frans.

Voor meer informatie:
Frans Cool
Cool Paul
Bevrijdingslaan 204
9200 Appels
+32(0)52 2154 46
Frans@coolpaul.be 
www.coolpaul.be