Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VAE: Esma registreert 2356 biologische producten

De Verenigde Arabische Emiraten heeft de laatste zes maanden een toename van 53 % in biologische teeltproducten gemeten, zo meldt de Emirates Authority for Standardisation and Metrology (ESMA).

Volgens de cijfers van de ESMA is het aantal biologische teeltproducten dat geregistreerd staat bij de instantie omhoog geschoten van 1240 producten in het laatste kwartaal vorig jaar naar 2356 producten in de eerste vier maanden van dit jaar.

In deze periode werd een gebied van 1,8 miljoen m2 extra gebruikt voor de biologische teelt en werden ongeveer 1116 nieuwe biologische producten voor de markten van de VAE geproduceerd, zei Abdullah Al Maeeni, de directeur van ESMA.

Een aantal biologische producten die in de Verenigde Arabische Emiraten zelf worden geteeld zijn groenten, fruit en dadels.

Hij voegde toe dat de teelt van biologische producten een ideale manier is om nationale investeringen in de agrarische en productieve sectoren af te wisselen.

“ESMA steunt deze trend door conformiteitscertificaten aan biologische teeltbedrijven uit te geven om deze producten te kwalificeren voor export buiten de VAE, en om nieuwe markten te openen voor VAE-producenten," liet Al Maeeni weten.

ESMA geeft via het conformiteitscertificaat een 'biologisch' label aan het biologische bedrijf, waarin staat dat de producten voldoen aan de normen voor biologische producten volgens beoordelingsprogramma 'ECAS', volgens ministerieel besluit nr. 84 uit 2012. 

Bron: Gulf News

Publicatiedatum: