Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Onkruid zo vroeg mogelijk tussen het gewas uit halen

Italianen ontwikkelen speciale schoffelrobot

Het bestrijden van onkruid is een onderdeel dat veel kosten met zich meebrengt en energie kost. Onkruid is een belangrijke concurrent van het gewas en kan, als er geen aandacht aan wordt besteed, lijden tot verlies.

Het risico is groot bij babyleafs, die voornamelijk in kassen wordt geteeld waardoor niet alle beschermingsmiddelen ten volle kunnen worden benut.

Tot nu toe hielpen evolutie en technologie bij het beheersen van onkruid tussen de gewassen in 'standaard' rijen. Bij de babyleafs kan er weinig worden gedaan vanwege onder meer hun kwetsbaar oppervlakkig wortelstelsel.

Het Italiaanse Garford heeft een machine ontwikkeld die kan worden ingezet bij de teelt van babyleafs. De 'Robocrop Baby Leaf Hoe', is een high-tech en innovatieve machine met het Robocrop systeem dat, dankzij een camera, al in de vroegste stadia de ontwikkeling van plantjes registreert. Daarnaast beheert de machine ook het onkruid tussen de rijen, zelfs als er minder dan 5 cm tussen ligt.

Robocrop Baby Leaf Hoe heeft specifieke schoffelbladen, die speciaal zijn ontwikkeld voor kleine ruimten. De machine is niet-invasief en het wortelstelsel wordt niet beschadigd. De bladen tillen de grond niet op, maar houden het zo vlak mogelijk.

Op de machine kan ook een zogeheten trimsysteem worden geplaatst. Hiermee kunnen de wortels verder worden belucht waardoor de grond iets losser wordt om zo de oogst te vergemakkelijken.

Robocrop Baby Leaf Hoe is een handig hulpmiddel bij de teelt van biologische gewassen omdat de grond wordt geventileerd en het zaaibed onveranderd blijft, aldus de ontwikkelaars.

Garford zal aanwezig zijn tijdens Macfrut 2019 in hal B5 met stand 35/72 (Lusia-gedeelte).

Voor meer informatie:

Pattaro Garford 
Via Valprando 453
Lusia (RO) - Italiƫ
Mob.: +39 348 5203402
[email protected] 
www.garford.com

Publicatiedatum: