Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bio4Pack ontwikkelt speciale folie voor GreenAge

Eerste 83 producten in nieuwe matte BTpI-verpakking

GreenAge, merk van biologisch geteelde granen, noten, rijst, peulvruchten, muesli en nog veel meer 'jammie' producten, heeft besloten om over te stappen op composteerbare verpakkingen van Bio4Pack. Een logische stap van GreenAge gezien de missie om eerlijk om te gaan met het leven op aarde. De composteerbare verpakkingen van Bio4Pack dragen hier graag hun steentje aan bij.

Belangrijke voorwaarde om de overstap te maken naar de composteerbare Bio4Pack-verpakking was dat de producten in de voor GreenAge herkenbare matte folie verpakt moesten worden. Bovendien moest de folie natuurlijk over dezelfde materiaaleigenschappen beschikken als de oude verpakking en net zo makkelijk te verwerken zijn. Bio4Pack heeft hiervoor een speciale matte BTpI-folie ontwikkeld die natuurlijk voldoet aan de EN13432 norm voor compostering. Maar ook het etiket, de lijm en de inkten voldoen aan deze strenge norm. De samenwerking van drie marktleiders op het gebied van duurzame verpakkingen (Bio4Life, PaperWise en Bio4Pack) hebben een resultaat opgeleverd dat voldoet aan de strenge eisen van GreenAge.

De eerste 83 producten zijn inmiddels verkrijgbaar in de nieuwe verpakking. Het betreft de eerste Engelstalig gelabelde serie producten van GreenAge, speciaal ontwikkeld voor het merk’s nieuwste klant in Ierland. Het is de bedoeling om in 2019 geleidelijk het gehele assortiment te gaan verpakken in de matte BTpI-verpakking. Directeur Sascha de Lint van GreenAge is blij met de nieuwe verpakking: "We zijn trots dat we met de nieuwe verpakking weer een stap hebben gezet op weg naar het realiseren van ons ultieme doel om op verantwoorde wijze om te gaan met het leven op aarde. Zowel op het gebied van natuur en dieren als onze planeet zelf."

Voor meer informatie: www.bio4pack.com en www.greenage.nl 

Publicatiedatum: