Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ForFarmers operationele voortgangsrapportage eerste kwartaal 2019

Reudink realiseert groei door overname Van Gorp Biologische Voeders

Het volume Total Feed bleef stabiel door een positief acquisitie-effect (Voeders Algoet, Maatman en Van Gorp Biologische Voeders) dat werd tenietgedaan door een autonome volumedaling. In de herkauwerssector werd minder Total Feed afgezet. De melkveestapel in Nederland nam eind 2018 aanzienlijk af als gevolg van de maatregelen om fosfaatemissie te reduceren. In België nam het aantal runderen voor rundvlees af vanwege de lage prijzen. In de varkenssector nam de afzet van Total Feed toe, vooral door de overname van Voeders Algoet in België. In Nederland was er minder Total Feed afzet aan varkenshouders vanwege de daling van de varkensstapel. In de pluimveesector daalde het Total Feed volume vooral bij legkippenhouders, doordat eind 2018 een aantal voorkoopcontracten stopten. In België resulteerde de beslissing om enkele verlieslatende contracten in de vleeskuikensector niet te verlengen, ook in druk op de volumeontwikkeling.

Terwijl het volume Total Feed stabiel bleef, daalde de totale afzet van mengvoer. Veehouders kozen minder vaak voor prestatievoeders omdat hun rendementen lager lagen dan vorig jaar. Reudink, dat zich richt op biologische veehouders, profiteerde van de overname van Van Gorp Biologische Voeders en realiseerde daardoor een stevige volumegroei.

Integratie van overnames 
De integratie van de diverse overnames loopt volgens plan. De samenwerking op het gebied van formulatie, productie en innovatie is in gang gezet. Bij Tasomix ligt de focus op de opschaling van de productie in de Pionki fabriek en op het integreren van processen. Verkoopteams van ForFarmers werken samen met de teams van Voeders Algoet en Van Gorp Biologische Voeders aan klantbenadering en klantbehoud. De integratie van Maatman is afgerond. De integratie-activiteiten en de daarmee gepaard gaande kosten vergen normaliter een doorlooptijd van ongeveer 12 maanden na het moment van overname en zullen derhalve in de komende maanden nog doorlopen.

Klik hier voor de voortgangsrapportage eerste kwartaal 2019.

Bron: ForFarmers

Publicatiedatum: