Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aanmeldingen van start voor de Food100 2019

Vanaf woensdag 1 mei is de aanmelding geopend voor de Food100-lijst 2019, hét netwerk voor de voedselveranderaars van vandaag en morgen. Een onafhankelijke deskundige jury stelt de lijst van 100 gamechangers samen en selecteert 50 gevestigde voedselveranderaars en 50 jonge talenten. 

Food100 is een netwerk voor voedselverbeteraars. Van gevestigde leiders tot aanstormend talent, ofwel voor iedereen die zich dagelijks hard maakt voor een beter en duurzamer voedselsysteem. De Food100-lijst bestaat uit 50 changemakers 'onder de 30', en 50 gamechangers 'van boven de 30'. De 30-plussers zijn gevestigde namen die naast een groot netwerk ook al aanzienlijke invloed hebben binnen de voedingsindustrie. De jonge talenten zijn vol belofte, maar weten nog niet de impact te genereren die de 'captains of industry' wel hebben. Op vrijdag 4 oktober maakt de jury de Food100-lijst officieel bekend tijdens een speciale Food100- bekendmaking bijeenkomst in Veghel.

Food100 is een gezamenlijk initiatief van Slow Food Youth Network, AgriFood Capital, Food Hub en Food Inspiration. Doelstelling van Food100 is om talent met invloed te koppelen. Door foodgeneraties te verbinden, willen we het gevestigde leiderschap inspireren en de jongste generatie foodondernemers kansen bieden om met nieuwe initiatieven de toekomst van voedselproductie en -consumptie vorm te geven. Door de jonge honden te koppelen aan de ervaren rotten, ontstaat een dynamisch netwerk dat jaarlijks ververst.

"Vernieuwing focust zich vaak op de eigen kring. Boeren praten met boeren, chefs praten met chefs, maar nog te weinig met elkaar. Terwijl juist binnen de keten een wereld te winnen valt," aldus Roel Schutten, Directeur AgriFood Capital.

Naast de jaarlijkse Food100-bekendmaking, traditioneel tijdens de Dutch Agri Food Week, waarbij het hele Food100-netwerk samenkomt, wordt er een aantal keer per jaar een informele Food100-meetup georganiseerd met verschillende inspirerende sprekers zoals Jaap Korteweg van de Vegetarische Slager en Isabel Boerdam als initiatiefneemster van de Week Zonder Vlees en speciale vermelding op de Food100-lijst 2018. Met het 'kopje koffie met - programma' wordt eagere youngsters uit de Food100-lijst de kans aangeboden om nader kennis te maken met de meer ervaren gamechanger, die zich hier vrijwillig voor kunnen aanmelden. 

Aanmelden
Ben jij of ken jij een voedselveranderaar die een plek verdient in de Food100 -lijst 2019? Meld jezelf of iemand anders dan aan op http://www.food100.nl/aanmelden en motiveer waarom deze persoon in de Food100 thuishoort. Op 15 juni sluit de aanmelding. Op 4 oktober maakt de jury de Food100 bekend tijdens een speciale Food100-bekendmaking bijeenkomst in Veghel.

Publicatiedatum: