Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
17 mei 2019

Slotevent 'Boeren in de korte keten'

Dertien boeren uit Foodvalley hebben één wens: hun producten verkopen op de lokale en regionale markt. Hoe gaan zij dit aanpakken? Ontdek het op 17 mei van 12.00 - 17.00 uur tijdens het slotevent 'Boeren in de korte keten.' Het slotevent is de afsluiting van de reeks masterclasses 'Produceren in de korte keten.'

De dertien boeren zijn de uitdaging aangegaan om een concept te ontwikkelen waarmee ze hun producten kunnen verkopen op de lokale markt. Stadsgeiten, lokale scharrelvleeskippen, vlees van stieren, gezonde kefir en vertical farming: deze en andere concepten presenteren de boeren aan een vakkundige jury. Tijdens de netwerkborrel na afloop kunt u de boeren zelf ontmoeten. En wie weet welke mooie samenwerkingen er dan ontstaan? 

Deelnemers zijn o.a. Jeroen Knol, De Hooilanden. Multifunctioneel bedrijf met ontvangst van gasten, die kunnen genieten van het authentieke Blaarkop vlees en de kaas. Jaco Kuiper, vertical farm Milligreens, ecologisch/zonder bestrijdingsmiddelen. Kiem groenten en kruiden uit een gesloten teelt omgeving voor de lokale horeca. Ultra vers van mosterd kiem tot pittige radijs en milde rode biet en Johan Verbeek, biomeerwaarde coöperatie, biologische eieren. Merkwaarde creëren voor biologische eieren met een transparante en duurzame herkomst met hoog dierenwelzijn.

Grip op eigen toekomst
Tijdens de masterclasses 'Produceren in de korte keten' hebben boeren uit Foodvalley begeleiding gekregen van Wageningen Universiteit om onderscheidende concepten te ontwikkelen voor de lokale markt. Leon Meijer, wethouder Food gemeente Ede: "We maken gebruik van de kennis van de Wageningen Universiteit om onze lokale boeren te ondersteunen. Daarmee zetten we de kracht van de Regio Foodvalley in, niet alleen voor onze agrariërs, maar ook voor onze inwoners. Samen werken we zo aan toekomstbestendige boerenbedrijven. Met de masterclass werken we aan het bereiken van de doelen die zijn vastgelegd in de regionale voedselvisie en het Manifest van Salentein."

De masterclasses hebben impact, omdat er wordt gewerkt vanuit de deelnemende bedrijven en de kracht van hun bedrijfsvoering. De bedrijven krijgen verbinding met elkaar, met experts en met het zakelijk netwerk. Onder professionele begeleiding werken de boeren toe naar een  winstgevend verdienmodel. Zo krijgen de boeren weer grip op hun eigen toekomst.

Ervaringen van deelnemers
Johan Verbeek: "Ik heb geleerd om vanuit het perspectief van de consument het verhaal van het Biomeerwaarde ei te vertellen."

Roel van Dijk: "De masterclass heeft me met het canvas model geholpen om alles op de goede volgorde te zetten en geen stappen over te slaan. Het samenwerken met de andere boeren was een grote meerwaarde."

Erik van Veldhuisen: "Ik heb meer grip gekregen door vastberaden en geduldig te zijn en goed te luisteren naar de sprekers en medecursisten van de masterclass."

Voor meer informatie:

www.regiofoodvalley.nl

Publicatiedatum: