Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zo'n 6 procent minder appelen dan de versmarkt verwacht

Voldoende Europese bio-appelen tot volgende oogst?

De Europese bio-appeltelers hebben genoeg appelen in bewaring liggen. De oogst van 2018 was ondanks uitdagingen vanwege het weer groot. Daardoor zou de markt tot aan het nieuwe seizoen van Europese bio-appelen voorzien kunnen worden, deelt het Europees Biofruit Forum mee.

Hitte heeft uitwerkingen op de versmarkt
Voor de fruittelers werd teeltjaar 2018 gekenmerkt door extreme weersomstandigheden, schrijft het Europees Biofruit Forum. De grote droogte in de zomer in het noorden van Europa en grotere hittegolven in de zuidelijkere teeltgebieden zijn overal waar geen irrigatiemogelijkheden bestonden een uitdaging geweest. Door het weer hadden schadelijke insecten duidelijkere sporen op de schil van het fruit achtergelaten dan gebruikelijk. 

Hierdoor kwamen er circa zes procent minder appelen op de versmarkt dan oorspronkelijk gedacht werd. In plaats daarvan gingen deze appelen naar de verwerking. Desondanks denkt het Forum dat de appelverzorging voldoende gegarandeerd is. De oogst was groot genoeg en bovendien kregen er enkele arealen in Europa in 2018 hun biostatus na het overstappen op biologische teelt.

Publicatiedatum: