Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gil Berholz, Asianuts:

"Sociaal gecertificeerde biologische Medjoul-dadels voorzien in behoefte"

Tholen - Vanaf deze maand zal Asianuts biologische medjoul dadels sourcen met het sociale Smeta-certificaat, naast de GlobalGAP-, BRC Food- en Europese bio-standaarden. "We zien dat er steeds vragen komen van klanten, vooral vanuit de grote retailketens, over de sociale  omstandigheden waaronder onze dadels zijn geproduceerd. Soms ontstaat ook een verkeerd beeld van de dadelproductie. Daarom vind ik belangrijk dat we onze commitment aantonen door onze leverancier een Smeta-audit te laten doen", verklaart Gil Berholz.

"Momenteel zijn er weinig aanbieders van Medjoul dadels met een sociaal certificaat en ik hoop dat de aanbod zal toenemen. Het is goed voor iedereen en voor de imago van de medjoul dadel in het algemeen", aldus Gil. "De vraag neemt nu iets toe voor de Ramadan en we zijn nu klaar met een nieuwe, sociaal gecertificeerde lading bio medjoul dadels voor directe leveringen."

"Verder zijn we ook bezig met certificering van onze telers met GRASP add-on module. Eén teler heeft dit certificaat al behaald. Er is altijd werk aan de winkel en om meer telers te overtuigen om mee te doen. Het is belangrijk dat we ondersteuning uit de markt krijgen", besluit Gil.

Voor meer informatie:

Gil Berholz
Asianuts
Mob: +31 (0) 64 843 18 63
[email protected] 
www.asianuts.net
www.buy-bio.eu