Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Vijfstappenplan beschrijft hoe zij gestructureerd CO₂-uitstoot kunnen verminderen"

CO₂-neutraal ondernemen - Zo doe je dat!

Hoe kunnen bedrijven dankzij energiebesparing en duurzame opwekking voldoen aan regelgeving en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap? Het nieuwe boek CO₂-neutraal ondernemen - Zo doe je dat! van Klimaatplein-oprichter Rob van der Rijt geeft hier antwoord op.

"De enorme aandacht voor klimaatbeleid, de wettelijke verplichtingen en de zoektocht naar concrete oplossingen zijn de aanleiding voor dit boek geweest", aldus Rob."Het boek biedt bedrijven en instellingen met veel praktijkvoorbeelden een vijfstappenplan dat beschrijft hoe zij gestructureerd de eigen CO₂-uitstoot kunnen verminderen. Energiebesparing en duurzame opwekking zijn dan de belangrijkste maatregelen die je kunt nemen. Maar het gaat ook om inzicht te krijgen in het verbruik van energie en wat gedragsverandering daarbij kan betekenen."

Na ruim tien jaar ervaring en honderden gesprekken met ondernemers schreef Van der Rijt dit boek. Veel van de energiebespaartips die worden genoemd, komen ook terug in de informatieplicht energiebesparing die vanaf 1 juli 2019 geldt voor zo'n 125.000 bedrijven en instellingen in Nederland.

Bekijk hier de preview van het boek.

Over de auteur
Rob van der Rijt werkte als adviseur Coöperatie, Communicatie en MVO voor Rabobank en werd daarna duurzaamheidsadviseur bij Climate Neutral Group, waar hij tientallen grote ondernemingen begeleidde bij het streven naar CO₂-neutraal ondernemerschap. In 2011 startte hij het inmiddels meer dan een miljoen keer geraadpleegde online CO₂-reductieplatform www.klimaatplein.com. Dit online platform biedt organisaties de tips, tools en concrete cases om de eigen impact op de opwarming van de aarde te verminderen.

Algemene informatie
CO₂-neutraal ondernemen - Zo doe je dat!
ISBN: 9789462763210
Prijs: € 16,95
Verschijningsdatum: 3 mei 2019

Voor meer informatie: Douwe van Randen, 088 5840852

Publicatiedatum: