Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Open middag tuinderij Eemstadboerderij: 18 mei

Eerste Hulp Bij Onbespoten groente

Op zaterdag 18 mei van 14:00 tot 16:30 uur staan de nieuwe tuinpoorten van de tuinderij van de Eemstadboerderij wagenwijd open voor iedereen die geïnteresseerd is in biologisch tuinieren, gezond en lekker eten en gemeenschapslandbouw. Deze dag is er speciale aandacht voor 'Eerste Hulp Bij Onbespoten groente', oftewel EHBO-groente.

De aandeelhouders die wekelijks hun porties groenten, kruiden en bloemen komen halen stellen vaak vragen: Hoe maak ik het klaar? Wat kan ik er mee doen? Hoe maak ik het schoon? Welke delen kan ik allemaal eten? Met die vragen is de vrijwillige huisontwerper en styliste Annerie aan de slag gegaan. Zij ontwikkelt een groenten-EHBO-handleiding, met fraaie zelfgemaakte illustraties, waarvan zij de eerste resultaten gaat presenteren.

Praktisch kan men tijdens de open tuin aan de slag door de leuke en leerzame groenten-EHBO-tiptocht over de tuin te doen. Voor de culinaire trek zullen lekkere dingen gedaan worden met de eerste tuinbonen en een schat aan verse kruiden. De tips van de EHBO-groenten-handleiding zijn leuk en leerzaam voor iedereen die makkelijk, gezond en lekker wil eten. 

Tegelijk maken ze van de gelegenheid gebruik om vrijwilligster Annerie in het zonnetje te zetten. Zij fotografeert prachtig de producten van de tuinderij en geeft vorm aan diverse uitingen van de tuinderij zoals posters, handleidingen, vouchers en visitekaartjes. Daarnaast tekent, fotografeert en maakt ze contrastrijke, handgemaakte ontwerpen die geïnspireerd zijn op de natuur, trends en het dagelijks leven. 

Kinderen mogen bloemen zaaien en meedoen aan een beestjessafari. Of lekker spelen met de diverse spelletjes in de tuin.

De tuinderij van de Eemstadboerderij is te vinden aan de Koningsbergenweg 10, dat is bij rotonde 11 van de Hanzeboulevard, achter de Citroëngarage.

Publicatiedatum: