Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Odin start landelijke campagne voor honingbij

Meimaand Bijmaand in teken van sponsorbijdrages en workshops

Stel je voor dat je een bij bent. Hoe zou dat zijn? Voor de derde keer organiseert Odin de Meimaand Bijmaand. Dit jaar nodigt Odin consumenten en winkeliers uit om zich te verdiepen in het leven van honingbijen en andere insecten, en hoe we ze kunnen steunen in deze voor hen moeilijke tijden. Met een sponsoractie hoopt Odin bovendien 35 nieuwe bijenkasten neer te kunnen zetten bij biologische en biodynamische boeren, waar de Odin imker bijenvolken op natuurlijke wijze verzorgt.

Help de bij, sponsor een bijenraampje
Merle Koomans van den Dries (directeur Odin): "Tijdens de Meimaand Bijmaand kunnen onze klanten van 6 mei tot en met 2 juni honingbijen helpen door voor 15 euro een bijenraampje uit een bijenkast te sponsoren. Deze raampjes worden in een Odin bijenkast gehangen, zodat bijen daar honingraten op kunnen bouwen. Iedere volle bijenkast komt op een biodynamische of biologische boerderij te staan, met de namen van de sponsoren op de kast. Groothandelsklanten van Odin zijn ook van harte welkom om mee te doen met deze actie."

Bijenworkshops
Tijdens de Meimaand Bijmaand organiseert Odin ook bijenworkshops op biodynamische boerderijen en in winkels. Tijdens de boerderijworkshops ontmoeten deelnemers de Odin bijenvolken en gaan ze met de boer in gesprek over de bijen en hun leefomgeving. In de winkelworkshops wordt alles verteld over hoe bijen leven, wat ze nodig hebben en wat een biodynamische imker doet.

Kunsthal
Ook dit jaar werkt Odin weer samen met de Kunsthal in Rotterdam, waar Odin bijenvolken sinds een aantal jaren naar volle tevredenheid van bijen en museum op het dak wonen. Er zijn rondleidingen naar de bijenkast op het dak van de Kunsthal. Daarnaast werkt Odin mee aan een uniek kunstwerk van honingraten, van de kunstenaar Libertiny.

Odin imkerij
Door meer bijen op boerderijen wil Odin bereiken dat het agrarische landschap natuurlijker en bij-vriendelijker wordt, zodat het met alle insecten beter gaat. Sinds 2010 verzorgt Odin imker Jos Willemse samen met boeren en vrijwilligers Odin bijenvolken op biologische en biodynamische boerderijen. Dat zijn plekken waar het voor de bijen goed toeven is, omdat er geen chemische middelen gebruikt worden en meer aandacht en ruimte is voor natuurlijke elementen op het bedrijf. Jos begeleidt de deelnemende boeren bij het bijenhouden en geeft advies over hoe hun land insectvriendelijk ingericht kan worden. Verder verzorgt hij cursussen, workshops en informatieavonden.

Voor meer informatie: www.odin.nl  

Publicatiedatum: