Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brandenburg: biologisch landbouwareaal groeit verder

Met een biologisch landbouwareaal van 162.653 hectare in 2018 heeft de Duitse deelstaat Brandenburg een nieuw record behaald, meldt Jörg Vogelsänger, landbouw- en milieuminister van de deelstaat. Jörg: "Landbouwers in Brandenburg zijn de uitdaging aangegaan om op een nog groter areaal volgens biologische richtlijnen te gaan werken. Het biologisch landbouwareaal is in 2018 met 7.222 hectare (circa 10.000 voetbalvelden) toegenomen vergeleken bij 2017. Daarmee is het aandeel van het biologische landbouwareaal van het totale landbouwareaal gestegen van 11,4% naar 12%."

Het aantal bedrijven in Brandenburg dat volgens biologische richtlijnen teelt, is gestegen van 838 naar 883. Dat is 15% van het totale aantal landbouwbedrijven.

"Hiermee blijkt hoe juist het was dat we zonder onderbreking de subsidie voor de biologische landbouw ter hoogte van circa 28 miljoen euro per jaar voort hebben gezet. Hier sta ik al jaren achter", aldus Jörg.

Ongeveer de helft van de weidegrond in Brandenburg wordt extensief gebruikt. Zowel de biologische landbouw alsook speciale weidegrondprogramma's dragen bij aan meer biologische diversiteit en vormen een actieve bescherming van insecten.

Tot de overheidssteun voor bio-bedrijven in Brandenburg horen onder andere het subsidiëren van investeringen van afzonderlijke bedrijven, de verbetering van de marktstructuur, het Europese innovatiepartnerschap en de bevordering van adviserende dienstverlening op het gebied van landbouw.

Publicatiedatum: