Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Studiedag zaterdag 4 mei 2019

BD-master gaat het tweede jaar in

Onlangs gaf één van de BD-Master studenten aan dat het "zwoegen" en "niet weten" toch steeds nieuwe inspiratie oplevert om bezig te zijn met het BD-Master traject. Tot haar verrassing is dit traject voor hoger onderwijs voor biologisch-dynamische landbouw "een veel persoonlijkere innerlijke ontwikkelingsweg" geworden dan ze gedacht had. Daarover zal ze iets vertellen op de Studiedag Ervaring en Onderzoek in de BD-landbouw op 4 mei, van 10.30 tot 16.00 uur, op Kraaybeekerhof in Driebergen.

Doen, terugkijken en 'ineens is het er'
Onderzoek als bewust gemaakte ervaring is een vertrekpunt voor de wijze waarop in de BD‑Master gewerkt wordt. In de derde voordracht van de landbouwcursus (Vruchtbare landbouw) spreekt Rudolf Steiner over de boer "… die eigenlijk een mediterend mens is. …. Je loopt door het land en ineens is het er. Je weet iets en je probeert het uit. … Bij deze dingen moet eigenlijk worden aangeknoopt. Van het louter intellectualisme moeten wij het niet hebben. Dat brengt ons niet tot zulke diepten".

De houding om van het eigen werk te willen leren, is sterk verankerd in de biologisch-dynamische landbouw. Voor het tweede jaar zal er de mogelijkheid worden geboden om in samenspraak met de begeleidersgroep een persoonlijk onderzoeks- en ontwikkelingsplan uit te voeren.

Programma studiedag 4 mei
10.00   Ontvangst
10.30   Welkom, kennismaking, vaststelling programma
10.45   Ervaring en Onderzoek in de Biodynamische-landbouw
            Met bijdragen van Joep Peteroff, Jacqueline Stammeijer en Albert de Vries
12.30   Lunch
13.30   (Jouw) ideeën voor onderzoek, met een inleiding door Luc                    Ambagts      
14.30   BD-Master: opzet, werkwijze, vragen
15.45   Afsluiting

Meesterschap van het eigen kunnen
De BD-Master is een mogelijkheid om je verbinding met de BD-landbouw een sterkere basis te geven. Je hebt je eerste kennismaking met de BD-landbouw achter de rug en je overweegt om naast je werk of studie of uit belangstelling ten minste één jaar (al of niet in deeltijd) met je mededeelnemers en de begeleidersgroep op te trekken.

Jouw onderzoek levert een bijdrage aan het floreren van de BD‑landbouw in Nederland of daar buiten. Vanuit je praktische werk – op een landbouwbedrijf, in advies, in de handel, in een andere maatschappelijke activiteit – kan dat onderzoek voor iedereen iets anders betekenen. Het is ook een uiting van persoonlijke ontwikkeling. Op weg naar een meesterschap van het eigen kunnen. Het kan, als je het wilt.

De studiedag op 4 mei biedt de kans om je deelname te overwegen en een eerste idee te vormen over je eigen studieplan. Je ontmoet de twee deelnemers van dit moment, Jacqueline Stammeijer en Joep Peteroff.

Aanmelding
De kosten van deze dag worden gedragen door de BD-Vereniging. Aanmelding, of vragen om  meer informatie per e-mail  naar bdmaster@bdvereniging.nl, graag voor 30 april i.v.m. het verzorgen van de lunch.

Meer informatie over het traject BD-master vind je op bdvereniging.nl/beroepsontwikkeling/bdmaster

Publicatiedatum: