Biologisch appelaanbod in EU lager dan verwacht

NFO meldt dat in Europa de voorraad biologische appels 6 procent lager is dan vooraf verwacht. Begin april heeft het Europees Biofruit Forum (EBF) samen met de belangrijkste aanbieders van biologische appels bepaald hoeveel appels voor de verse markt nog in bewaring liggen. Vanwege de droogte en de hoge insectendruk in 2018 is de gemiddelde pack out, afhankelijk van het ras en de herkomst, lager dan andere jaren. Ook zijn de strengere eisen van pakstations oorzaak van de lagere pack out. Naar verwachting is de huidige appelvoorraad voldoende om de markt tot het eind van het seizoen te bedienen.

Na het vorstjaar 2017 was er in 2018 weer een voldoende grote productie om consumenten het hele seizoen te bedienen met biologische appels. Naast het herstel van de productie nam ook het areaal biologische appelteelt in de EU in 2018 verder toe. Parallel hieraan groeide ook de markt voor biologische appels.

Bron: NFO

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.