Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Doel van de actie: 100% vrije grond

Toekomst geven aan de grond van Kraaybeekerhof

Op Tweede Paasdag is de actie 'Toekomst geven aan de grond' op Landgoed Kraaybeekerhof afgetrapt door BD-melkveehouder David Borghouts, pachter en donateur van Stichting Grondbeheer. David boert zelf op vrije grond op de Noorderhoeve in Schoorl. Zijn donatie voor 4 vrije meters op Kraaybeekerhof bleek een goed begin. Op de eerste dag van de actie is er al 48 vierkante meter grond vrijgemaakt. Het doel: 100% vrije grond op Landgoed Kraaybeekerhof.

Al meer dan veertig jaar is Landgoed Kraaybeekerhof een gastvrije oase in het hartje van Driebergen. Elke dag staan de poorten wagenwijd open voor iedereen die geïnspireerd wil raken of juist tot rust wil komen. De combinatie van academie en tuinbouw maakt het een unieke leer-werkplek voor cursisten en studenten in de biodynamische landbouw en voeding.

Om het landgoed veilig te stellen voor de toekomst heeft Stichting Grondbeheer zich in 2010 ontfermd over de 5,81 hectare. Voor pure landbouwgrond was het aankoopbedrag van twee miljoen euro relatief hoog. De sociale en ecologische waarde valt echter niet in geld uit te drukken. Daarom heeft Stichting Grondbeheer haar nek uitgestoken en de aankoop gefinancierd met een tijdelijke lening bij Triodos Bank. De afspraak was om deze hypothecaire last zo snel mogelijk van de grond te halen. Daar hebben liefhebbers van Kraaybeekerhof royaal gehoor aan gegeven: met schenkgeld en eeuwigdurende obligaties is inmiddels de helft van de grond vrijgemaakt.

Tuinders Dave en Jasper ervaren dagelijks hoeveel vitaliteit en vreugde het landgoed cadeau geeft aan omwonenden en de duizenden andere bezoekers per jaar. Daarom willen zij vanuit de gemeenschap rondom de tuin een gebaar terug maken. Met deze nieuwe campagne hebben zij een nieuwe impuls gegeven aan het vrijmaken van de tweede helft. Dat doen zij letterlijk meter-voor-meter door schenkers voor een of meerdere meters te werven, die op de foto gaan in hun vrije meter. Op Tweede Paasdag vond de aftrap van de campagne plaats. Mensen deden gelijk enthousiast mee voor  een of meerdere meters. Een grootmoeder droeg haar vrije meter op aan haar kleinkind, dat deze maand geboren zal worden. Andere mensen deden mee uit liefde voor het landgoed.

Voor meer informatie:

www.bdgrondbeheer.nl/meters-voor-kraaybeekerhof www.bdgrondbeheer.nl/vrije-grond

Publicatiedatum: