Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Farmtohome: verse biologische groentenpakketten rechtstreeks van bij de boer

Cateraar Belgocatering lanceerde deze week haar 'farmtohome'-concept. Restaurantgasten kunnen voortaan via de 'farmtohome' webshop verse, biologische groentenpakketten bestellen. De producten komen rechtstreeks van het veld van geselecteerde landbouwers. Belgocatering speelt daarmee in op nieuwe behoeften van de consument, die steeds meer fan is van korteketenproducten.

Het bedrijf speelt met zijn nieuwe service in op een belangrijke voedingstrend: korteketenproducten. Volgens de WES-Consumeter is bijna de helft van de Belgen (46.4%) bereid om meer te betalen voor producten rechtstreeks van bij de boer. Daarnaast wil 41% meer betalen voor Belgische producten.

De groeiende interesse in korteketenproducten heeft zijn oorsprong in het belang dat consumenten hechten aan versheid en duurzaamheid. De productie en verkoop blijven lokaal waardoor er geen overbodige kilometers afgelegd worden. En omdat versheid centraal staat, worden tussentijdse bewaring en verpakking tot een minimum beperkt.

Groenten van bij boer Dries
Belgocatering selecteerde boer Dries als eerste leverancier voor 'farmtohome'. Dries Delanotte is vaste groenteboer bij Belgocatering. Hij doet met zijn boerderij aan Wild Farming in West-Vlaanderen. Hij stelt duurzaam gekweekte pakketten samen op zijn boerderij Le Monde des Mille Couleurs. 

Dries legt uit: "Het is handenarbeid en maatwerk. We gaan terug naar het principe van voedsel zoeken in de wilde natuur. We gebruiken geen sproeistoffen en ik bied aan wat op dat moment van topkwaliteit is." Ook de duurzame aard van het groentenpakket is belangrijk. Volgens de WES-Consumeter betaalt 34% van de Belgen graag een meerkost voor biologisch gekweekte groenten.

Boer Dries Delanotte

Eenvoudig bestellen
Een pakket bestellen is eenvoudig door eenmalig een account aan te maken op de 'farmtohome' webshop. De boxen worden wekelijks geleverd. Klanten krijgen tot dinsdagmiddag de tijd om te bestellen. Het pakket staat net voor het weekend klaar voor afhaling in 1 van de 6 publieke of 20 bedrijfsrestaurants van Belgocatering.

Voor meer informatie:

Belgocatering
Wijngaardveld 16
9300 Aalst
+32 53 60 66 60
info@belgocatering.be
www.belgocatering.be

Publicatiedatum: