Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologisch afbreekbaar landbouwplastic valt in de prijzen

Onze maatschappij staat voor een grote uitdaging rondom klimaat, energie, duurzaamheid en voedsel. In de challenge 'Baanbrekende ideeën voor een duurzaam voedselsysteem' werden (v)mbo, hbo en wo studenten uitgedaagd om hiervoor oplossingen te bedenken. In een sterk deelnemersveld hebben studenten van de opleidingen Loonwerk en Veehouderij van Terra MBO Meppel de 3e prijs gewonnen in deze challenge. Tijdens een vijf minuten durende pitch presenteerden studenten Koen, Julian, André en Wim het vraagstuk: plastic in de landbouw, kan het slimmer? Ja, dat kan.

Studenten van de opleidingen Loonwerk en Veehouderij van Terra MBO Meppel hebben een essay geschreven met daarin hun idee voor een nieuw verdienmodel voor een duurzame landbouw. Landbouwplastic wordt gebruikt bij het inkuilen van gras en voor het wikkelen van balen. Dit plastic wordt nu veelal verbrand en er moet worden betaald om het af te voeren. In het kader van nieuwe circulaire economie is dit geen passende en duurzame oplossing. De studenten van Terra zien dat landbouwplastic duurzamer kan worden verwerkt. Er zou een toepassing bedacht moeten worden om deze afvalstroom circulair te verwerken op het bedrijf door het landbouwplastic biologisch afbreekbaar te maken.

De ingezonden essays werden beoordeeld door beleidsmakers van het ministerie van LNV, lectoren en docenten. Op woensdag 17 april werden de beste 40 oplossingen gepitcht tijdens de prijsuitreiking. De studenten van Terra MBO sleepten de 3e prijs in de wacht en verdienden daarmee € 750,-. 

Bron: MBO Terra

Publicatiedatum: