Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dag van de Aarde:

"Een gezonde bodem geeft zuurstof aan onze planeet"

22 april is Dag van de Aarde. Volg het bodemmannetje in dit filmpje en ontdek hoe het vruchtbaar houden van de bodem zuurstof geeft aan onze planeet: Een bodem vol humus houdt zelf koolstof vast. En minder CO2 in de lucht, is goed voor mens én klimaat. 

Ademruimte aan de bodem...
Een gezonde bodem is het sleutelelement in het bewaren van de biodiversiteit en het beschikbaar maken van ons voedsel. Een gezonde bodem is dus de basis van een gezonde natuur. En dus voedt een bioboer de aarde met compost en dierlijke mest. Van kunstmest kan het bodemleven niet eten. 

Een bio-bodem krioelt van wormen en springstaarten en zo. Voor die nuttige beestjes bestrijdt een bioboer het onkruid mechanisch, dus niet met chemische herbiciden. En hij wisselt zijn gewassen af.

Zuurstof voor onze planeet ...
Ook koeien en schapen houden de bodem gezond. Zij eten gras en dat haalt  koolstof uit de lucht. Om de bodem genoeg ademruimte te geven, beperken bioboeren hun veestapel want dat geeft zuurstof aan onze planeet. 

Een bodem vol humus voorkomt bovendien erosie bij regen of wind, blijft vruchtbaar in droge periodes én houdt zelf koolstof vast. En minder CO2 in de lucht is goed voor mens én klimaat.

Bron: Bio Mijn Natuur

Publicatiedatum: