Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paul van Groningen (Green Food Iberica) blikt vooruit op Spaans steenfruit- en meloenenseizoen:

"Eerste watermeloenen verladen, nectarines nu nog schaars, perziken al wat ruimer beschikbaar"

Tholen - Het Spaanse zomerfruit is weer begonnen. "Vorige week zijn we begonnen met het verladen van nectarines en perziken, wat redelijk vroeg is dit jaar. De telers zijn positief gestemd over de kwaliteit en de verwachte volumes", vertelt Paul van Groningen van Green Food Iberica dat de inkoop verzorgt van het Spaanse assortiment voor de Scandinavische moederorganisatie en daarnaast groenten en fruit door heel Spanje inkoopt voor andere afnemers in Noordwest-Europa.

De nectarines zijn nu nog schaars, vanaf week 18 worden grotere volumes verwacht. Perziken zijn er al wat meer beschikbaar.   Volgende week gaan wij de eerst Paraguayo's krijgen, vanaf week 18/19 grotere volumes.  Abrikozen verwachten we ook zo rond week 18/19. Kersen laten nog een week langer op zich wachten", vertelt Paul, die alweer een jaar in Spanje werkt.

"Tevens zijn we vorige week begonnen met het verladen van watermeloenen. De klanten hebben ze enthousiast ontvangen, de herhaalaankopen zijn reeds gedaan. De kwaliteit is uitstekend en het fruit is heerlijk zoet. Het grootste volume in watermeloenen zijn de gestreepte  pitloze en micro-seed meloenen. Ook mini-watermeloenen hebben we al beschikbaar. Deze afzet is groeiende", vertelt Paul.

"Ook de telers van de watermeloenen zijn positief gestemd over het seizoen. De kwaliteiten zijn uitstekend. Vorig jaar waren er wat problemen, met name in het begin van het seizoen,  gescheurd / hol vruchtvlees.  Die problemen hebben we dit jaar niet. Ook de volumes zien er goed uit. Onze verwachtingen zijn hooggespannen. De eerste Galia-meloenen hebben we ook reeds verladen, Cantaloupe en YHD zullen hier snel op volgen."

Compleet pakket bio-steenfruit en meloenen
"Naast het zomerfruit uit de conventionele teelt bieden we ook een compleet pakket biologisch steenfruit en meloenen aan. Ook hier zijn we reeds mee gestart. De afzet hiervan groeit nog steeds", vertelt Paul. "Daarnaast leveren we de minder bekende producten, zoals Nispero's ook wel bekend als Loquat. Ook dit seizoen is weer gestart", vertelt Paul.

Als onderdeel van de Green Food Group exporteren wij veel naar de Scandinavische landen. Daarnaast groeit de afzet naar Duitsland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Frankrijk gestaag. Tot onze klantenkring behoren versgesneden bedrijven, groothandelaren en supermarktketen. Met ons ruime zomerfruitassortiment zijn wij  klaar voor komend seizoen. Laat de zon maar schijnen", besluit Paul.

Voor meer informatie:
Paul van Groningen
GreenFood Iberica
C/Avda.Catalunya,
33-35 I 17253 Mont-ras (Girona)
Catalonia-Spain
Tel: +34 972 667 216
paul@greenfoodiberica.es
www.greenfoodiberica.es