Gras naar bio-melkveebedrijf, drijfmest komt terug

Kringlooplandbouw door samenwerking tussen buren

Beter een goede buur dan een verre vriend. Dat is de basis van een nieuwe samenwerking in het West-Brabantse Dinteloord tussen melkveebedrijf de Jong en akkerbouwbedrijf Maris. Het akkerbouwbedrijf van de familie Maris is sinds 2000 biologisch. Door uitbreiding hebben zij zich begin vorig jaar in Dinteloord gevestigd en maakten kennis met familie de Jong, wonend één dijk verderop. En het toeval wil dat zij rondliepen met een vergevorderde gedachte om om te schakelen naar biologische bedrijfsvoering. Veel gesprekken waren er niet nodig om tot een samenwerking te komen.

Links Johan de Jong rechts Annewillem Maris

De teelt van grasklaver past heel goed in het bouwplan met aardappelen, knolselderij, suikermaïs en pompoenen op het akkerbouwbedrijf. Het gras gaat naar het melkveebedrijf, drijfmest komt terug. De voorjaarsbemesting met de sleepslang op het bouwland vindt toevallig op dezelfde dag plaats als het maaien van de eerste snede gras-klaver. Kringlooplandbouw in de zuiverste vorm.

Voor meer informatie: fam.maris-schreuders@outlook.com 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.