Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marcel de Koning, Agribur:

"Tevredenstellende start met bio-citrus in dramatisch Spaans citrusseizoen"

Tholen - Het Spaanse citrusseizoen 2018/19 kenmerkt zich volgens commercieel manager Marcel de Koning van Agribur uit Vall de Uxo door een te groot aanbod en te lage prijzen. "Al in aanloop naar het seizoen gingen er berichten dat er in Spanje een veel grotere productie aan zat te komen dan vorig seizoen. Daar kwam nog eens bij dat andere productielanden als Egypte en Marokko grotere volumes naar Europa gingen sturen, waardoor het totale citrusaanbod veel groter is dan voorgaande jaren."

"Deze landen hebben veel lagere loonkosten dan Spanje, wat het voor de Spaanse citrustelers en exporteurs heel moeilijk maakt om te concurreren tegen deze lage prijzen. Dit kunnen we alleen maar doen door een betere kwaliteit te leveren en producten te exporteren die de voedselveiligheid garanderen. Onze productie zit nu al ver onder de Europese limieten voor gewasbescherming en krijgt geen chemische behandeling na de oogst, maar we zijn bezig om nog een stap verder te gaan, door aan onze klanten een product aan te kunnen bieden wat geen resten van gewasbescherming meer laat zien in de analyse, ofwel zero residues", vertelt Marcel. "Daarnaast hebben we dit seizoen de teelt van bio-citrus opgestart. Dit verloopt erg goed. We zijn ervan overtuigd, dat we ook hier met een hele goede kwaliteit, iets moois aan onze klanten kunnen aanbieden."

"Men spreekt dit jaar ook van een dramatisch Spaans citrusseizoen, met extreem lage prijzen. En misschien wel het dieptepunt van de laatste 30 jaar. Kwalitatief is het wel een goed jaar geweest. De maten waren iets kleiner dan gewenst, maar in het algemeen was het citrus van goede kwaliteit", constateert Marcel. "De afzet van bladmandarijnen, ons paradepaardje, is door onze hoge kwaliteit niet slecht verlopen. Doordat we een constante kwaliteit van hoog niveau kunnen aanbieden aan onze klanten, neemt de vraag naar onze producten van jaar tot jaar toe. De stijging in de verkoop is dit jaar niet zo groot geweest als andere seizoenen, maar Agribur blijft groeien, wat zeker dit seizoen een goede prestatie is."

Voor meer informatie:
Marcel de Koning
Agribur
Tel: +34 679 811 147
comercial@agribur.es  
www.agribur.es