Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Asopescama:

3000 hectare zoete aardappelen, biologisch en Fairtrade

Asopescama is in 2008 gestart als een NGO en uitgegroeid tot één van de grootste boeren coöperaties en tevens landbezitter van Latijns Amerika, in het bijzonder Colombia. Met het hoofdkantoor in Baranquilla en productiecentra in de gemeenten Manati Atlantic, Maicao Guajira, Los Palmitos Sucre en Cereté Cordoba, wordt er dagelijks aan hoogwaardige zoete aardappelen voor de Europese markt gewerkt.

“Het streven is om een hoogwaardige en vooral constante kwaliteit te leveren aan onze afnemer. In samenwerking met Tolsma te Emmeloord, hebben wij het traject van inschuren en bewaren geoptimaliseerd, zodat het eerder genoemde streven kan worden gewaarborgd. De zoete aardappel is oorspronkelijk een Latijns-Amerikaans product. Wij bieden de AURORA aan, een zoete aardappel die vergelijkbaar is met de Beaugard op het gebied van kleur, structuur en smaak. Een perfecte match dus met de wensen van de Europese consument", aldus de internationaal directeur van Asopescama.

Asopescama is ontstaan vanuit de gedachte om de werk- en leefomstandigheden van de lokale boeren te verbeteren. Hier zijn we succesvol in gebleken! Tegenwoordig zijn alle boeren met wie wij samenwerken GLOBAL GAP gecertificeerd en worden alle velden, zaai- en oogstprocessen door Asopescama aangestuurd en gemonitord. Door de export naar de Europese markt kunnen wij de afname bij de boeren vergroten en kunnen wij betere prijzen bieden voor de oogst. Voor klanten van Asopescama betekent dit dat wij het hele jaar door een aanbod hebben van kwalitatief goede producten. Daarnaast kunnen velden worden toegewezen aan bepaalde afnemers. Hierdoor kunnen wij naadloos aansluiten op de wensen en behoeften van de afnemer wat betreft de timing en omvang van de order. Naast de onbewerkte zoete aardappel bieden wij ook het zoete aardappel meel aan.

“Het Colombiaanse klimaat is uitermate geschikt als het gaat om de productie van AGF. Wij streven ernaar om binnen 2 jaar volledig biologisch te zijn. Op dit moment is 30 procent van onze productie biologisch. From Colombia feeding the world", aldus de internationale directeur.

Voor meer informatie:

Bonner Gibbs
Asopescama
31615298317
Bonner@asopescama.com  
www.asopescama.com       

Publicatiedatum: