Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Landelijk groeit de vraag naar bio-veevoeders sterk"

Eigen biologische productielijn voor De Valk Wekerom

Als antwoord op de groeiende vraag naar biologische veevoeders investeert Coöperatie De Valk Wekerom in een eigen productielijn. De werkzaamheden in de vestiging in Meppel zijn hiervoor in volle gang. Michael Mackaay, directeur van het veevoederbedrijf: "Landelijk, maar ook bij De Valk Wekerom groeit de vraag naar biologische veevoeders sterk. Zo steeg bij ons in 2018 de omzet van biologisch met 30 procent. Dat was de aanleiding om met een eigen productielijn van start te gaan." Als alles volgens planning blijft verlopen, zal in augustus 2019 het eerste in eigen beheer gemaakte biologische veevoeder worden afgeleverd. De coöperatie heeft al sinds 2001 biologisch voer in haar assortiment en beschikt dus over een ruime ervaring op dat gebied.

De Valk Wekerom, met vestigingen in Lunteren en Meppel, produceert jaarlijks rond de 255.000 ton veevoeder. Dat gaat voor het overgrote deel naar pluimvee-, rundvee, geiten- en varkenshouders. De coöperatie is actief in twee kerngebieden: de Gelderse Vallei en Noord-Midden Nederland. Deze gebieden worden met eigen chauffeurs en vrachtwagens vanuit de twee productielocaties bediend.

De werkzaamheden voor de aanleg van de biologische productielijn in Meppel zijn in volle gang.

Voordelen
Het biologische veevoeder wordt nu nog bij derden geproduceerd, maar zal straks dus met name in eigen huis in Meppel worden gemaakt. Om daar de vermenging van biologisch en regulier voer te voorkomen, vindt de productie strikt gescheiden plaats. Mackaay: "Eigenlijk krijgen we in Meppel twee fabrieken onder één dak: de bestaande voor regulier en de nieuwe voor biologisch. Elk met onder meer een eigen stortput, wals, pers- en maal-menglijn. Maar ook met een eigen besturingssysteem." Hij ziet belangrijke voordelen van de eigen productielijn. "Als we zelf de regie hebben, maakt ons dat veel flexibeler en kunnen we sneller reageren op ontwikkelingen. Ook naar onze klanten toe."

Bron: De Valk Wekerom

Publicatiedatum: