Onvoldoende aan kunnen tonen dat producten inderdaad biologisch zijn

Handel- en verwerkingsbedrijf Van Raaij uit Haps gedecertificeerd

In maart 2019 heeft Skal Biocontrole het bio-certificaat van handel- en verwerkingsbedrijf Van Raaij uit Haps (Noord-Brabant) ingetrokken. Het bedrijf kan onvoldoende aantonen dat de biologisch verkochte producten inderdaad biologisch zijn. De financiële en procesadministratie van de productstromen zijn onvoldoende. De verkochte hoeveelheden konden niet worden onderbouwd met de aangevoerde hoeveelheden.

Achtergronden bij de decertificatie
In 2017 heeft Skal tijdens een inspectie een aantal kritieke en ernstige afwijkingen geconstateerd met betrekking tot de massabalans, administratie en ingangscontrole. Tijdens de herinspectie die daarop volgde konden geconstateerde afwijkingen worden hersteld. In januari 2019 heeft Skal tijdens een inspectie op dezelfde onderwerpen echter wederom afwijkingen geconstateerd. Het bedrijf heeft, na de eerste constatering en het herstel in 2017, onvoldoende maatregelen genomen en doorgevoerd om herhaling te voorkomen. Omdat hiermee in ernstige mate in strijd is gehandeld met de verplichtingen die volgen uit de biologische certificering, heeft Skal het bedrijf gedecertificeerd.

Bron: Skal BioControle


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.