Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erik Does: "Eind 2020 alles onder één dak"

Fotoreportage - Nieuwbouw Udea in volle gang

Tholen - De nieuwbouw van Udea is in volle gang. Algemeen directeur Erik Does maakte onlangs tijd vrij voor een rondleiding door het nieuwe pand dat gebouwd wordt op Foodpark Veghel, op een steenworp afstand van het huidige pand aan de Doornhoek. In het pand komt een ruimtebesparend en volledig gemechaniseerd orderpick systeem met een capaciteit van 100.000 kratposities en een geautomatiseerde fustverwerking. Ook beschikt Udea straks over 36 laaddocks, veel meer kantoorruimte en een twee keer zo grote vrieshal.

Tijdens de rondleiding zijn de nodige foto's gemaakt. Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

De kantoor- en vergaderruimtes kenmerken zich door heel veel lichtinval. En om meteen een persoonlijke touch aan het nieuwe pand te geven, is er voor gekozen om veel van de wanden met natuurlijke materialen (waaronder hout en steen) aan te kleden. "Sommige muren zien er hierdoor wat 'onaf' uit. Daarom hebben de schilders een waarschuwing op die wanden gezet." De meeste ruimtes hebben een opengewerkt plafond (met een poedercoating voor een geluiddempende werking). "Dit geeft het een industriële uitstraling en maakt het pand toch wat persoonlijker en toegankelijk. Als groothandel willen we verbinden."

De 36 laaddocks, gezien vanuit het kantoor van Erik.

Breaam Excellent-certificering
De nieuwbouw voldoet aan de duurzame certificering Breaam Excellent, zo geeft Erik aan. "Dit is in veel facetten van het nieuwe pand terug te zien. Zo zijn alle materialen die in het gebouw gebruikt zijn, volledig traceerbaar. Ook hebben we geen airco's, maar warmte-win systemen waardoor bijvoorbeeld de warmte van de koelmotoren wordt gebruikt om de kantoren te verwarmen. En nemen we in de vorm van verschillende vogelkastjes op het dak maatregelen voor de diverse soorten vogels."

Volop opslagruimte in het nieuwe pand.

Verhuizing in fases
Zoals het er nu naar uitziet, zullen de eerste werknemers van Udea per medio 1 juli al verhuizen naar het nieuwe pand. "Dat is de eerste fase van de verhuizing. Vanaf die tijd zullen we de verschillen tussen het DKW-aanbod van Harderwijk en Veghel hier plaatsen. Hierdoor kunnen we sneller keuzes gaan maken. Voor het eind van het jaar moet alle DKW, ook uit ons andere DKW-magazijn elders in Veghel, verhuisd zijn. En het doel is om eind 2020 alles onder één dak te hebben."

Klik hier om de fotoreportage te bekijken. 

Voor meer informatie: [email protected]www.udea.nl