Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio'Select: Nieuw Frans bio-merk voor citroenen, sinaasappelen en avocado's

Banagrumes heeft onlangs het eerste eigen biologische merk 'Bio'Select' gelanceerd. Het bedrijf is gevestigd in de groothandelsmarkt Rungis (Parijs). Onder Bio'Select worden voorlopig drie Spaanse producten op de markt gebracht: citroenen, sinaasappelen en avocado's. Directeur Alain Alarcon is van plan in de toekomst meer producten uit verschillende landen onder dit merk op de markt te brengen. "Het is een 'transversaal' merk met bijvoorbeeld biologische avocado's uit Peru.”

Overtuigen met het biologische label
Alain legt uit dat de lancering van Bio'Select voortkomt uit de geschiedenis van het bedrijf. "Een paar jaar na de oprichting van Banagrumes in 1963 lanceerde mijn vader voor de Spaanse citrus het merk 'Brio'. We zijn nog steeds de exclusieve distributeur van het merk. Op basis van deze positieve ervaring dacht ik dat het nu een goed moment was om een nieuw biologisch merk te introduceren, dat nieuwe consumenten er hopelijk van zal overtuigen biologische producten te kopen." De producten zijn voorlopig alleen bedoeld voor de Franse markt. "Er is nog steeds ruimte voor vooruitgang in de exportsector met veel interessante markten binnen de Europese gemeenschap."Interessant voor iedereen
Volgens Alain is Bio'Select een interessant merk voor zowel distributeurs als consumenten. "We selecteren onze leveranciers altijd uiterst zorgvuldig om zo een consistente kwaliteit te garanderen en ervoor te zorgen dat ‘Bio'Select’ een betrouwbaar merk kan worden. Voor telers is het merk ook interessant. Bio'Select-producten voor Banagrumes telen biedt een waardevolle garantie, omdat we op de markt als serieus worden beschouwd. Wij zijn een belangrijke distributeur op de Rungis-markt en van plan dat te blijven. Het merk biedt leveranciers die nog niet op de Franse markt aanwezig zijn ook een kans. Door hun producten onder Bio'Select te verhandelen, wordt het iets eenvoudiger deze markt te veroveren."

De enorme aantrekkingskracht van Rungis
Banagrumes is gevestigd in Rungis, de grootste groothandelsmarkt in Europa. "Rungis heeft een enorme aantrekkingskracht die verder gaat dan de Franse grens. We trekken klanten uit heel Europa aan. Voor ons is Rungis een zeer belangrijke plek, waar klanten een ongeëvenaarde diversiteit aan producten kunnen vinden", legt Alain uit. "Het is voor ons dus erg belangrijk om ook op deze plek aanwezig te zijn actief aan de activiteiten op markt deel te nemen,” vertelt Alain.

Over Banagrumes
Banagrumes is een familiebedrijf. Alain vertegenwoordigt de derde generatie. "We zijn multi-specialisten op het gebied van fruit. We verwerken ongeveer 6.500 ton aan bananen per jaar en zetten ongeveer 10.000 ton citrus per jaar af. Daarnaast zetten we gemiddeld 24.000 ton druiven en exotisch fruit af."

Voor meer informatie:

Alain Alarcon
Banagrumes  
+33 (0)1 45 12 28 40
direction@banagrumes.com  
www.banagrumes.com 

Publicatiedatum: