Biologische bottenbouillon nu ook in Nederland verkrijgbaar

De Berlijnse start-up BROX brengt slow- en fastfood samen. BROX heeft een eigentijdse interpretatie van de klassieke vleesbouillon en integreert dit traditionele slowfood in het moderne, urban tijdperk. Vanaf dit voorjaar is de bottenbouillon van BROX ook in Nederland verkrijgbaar. 

"Betere prestaties, een vitaler uiterlijk, een sterker immuunsysteem - aan 'oma’s krachtbouillon' worden van oudsher talrijke positieve effecten toegeschreven. Onze voorouders hebben altijd instinctief geweten dat er veel goeds in bottenbouillon zit. Tegenwoordig is bekend dat dit samenhangt met collageen, dat meer dan 30% van de eiwitten in het menselijk lichaam uitmaakt. Daarmee is collageen het meest voorkomende eiwit en een van de belangrijkste bouwstenen voor botten, huid, haren, spieren, pezen en bindweefsel. Na het 25e levensjaar neemt de lichaamseigen productie van collageen gestaag af. Voldoende collageen in de voeding kan dan belangrijke gezondheidsvoordelen meebrengen", laat de start-up weten.


De basis voor BROX zijn de botten van biologische, grasgevoerde runderen en vrije uitloopkippen uit Duitsland. De botten voor de wildbouillon zijn afkomstig uit Duitsland en Oostenrijk. Om hier zoveel mogelijk voedingsstoffen en in het bijzonder collageen uit te winnen, worden deze 18 uur lang met groenten en kruiden gekookt in bronwater. 

BROX bottenbouillon grasgevoerd rund (530 ml pot à € 7,95)
BROX bottenbouillon scharrelkip (530 ml pot à € 7,95)
BROX bottenbouillon wild (530 ml pot à € 7,95, niet bio-gecertificeerd)

Voor meer informatie:

www.bonebrox.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven