Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Arjen Bouma, Gilad Produce:

"Beste seizoensstart Hollandse pepers in jaren"

Tholen - Bij Gilad Produce in De Lier is het Hollandse peperseizoen weer losgebarsten. "Rode, groene, gele pepers, maar ook de specialiteiten hebben we weer beschikbaar van onze Hollandse tuinders", vertelt Arjen Bouma. Volgens de verkoper is de markt momenteel bijzonder goed. "In jaren hebben we niet zo'n start van het seizoen gehad. De aanvoer vanuit Spanje is opgedroogd, omdat ze daar ook enkele weken geleden wat meer pepers groen geplukt hebben en daardoor zijn er nu heel weinig rode pepers beschikbaar."

Ook voor de komende weken verwacht Arjen een goede markt. "Pas in juni als de pepers van de koude teelt in productie komen, verwacht ik grote volumes op de markt. Hierdoor liggen de prijzen in de zomermaanden altijd aanzienlijk lager, maar voor de komende weken is de verwachting goed. Er zijn nog wel wat Spaanse en Israëlische pepers op de markt, maar wij focussen ons vanaf nu volop op het Hollandse product. Ook kunnen we via partners biologische pepers leveren."

Daarbij vertoont de peperconsumptie volgens hem een stijgende lijn. "Ook als gevolg van een gewijzigde samenstelling van de bevolking gaan de mensen in Nederland steeds pittiger eten. Zo wordt er door supermarkten steeds meer aandacht aan de pepers gegeven. Ook de vraag van hete pepers neemt alleen maar toe. Zo zetten wij fors in op onze zwarte Jalapeno-variëteit Black Bullet, die we als alternatief voor de groene peper zien. Zowel de versmarkt als de verwerkende industrie werkt hier graag mee. Zo hebben we een supermarktklant die hem verwerkt in een gehaktbal met kaas en spek", besluit Arjen, enthousiast.


Naast pepers is Gilad een aantal weken geleden ook weer begonnen met de Hollandse groene paprika's.

Voor meer informatie:
Arjen Bouma
Gilad Produce BV
Tel: +31 174 - 518530
Fax: +31 174 - 528502
Mobile: +31 6 – 15956003
bouma@giladproduce.nl
www.giladproduce.nl