Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stanislas Henriot, Dynamis (Frankrijk):

"Bio-dynamisch is één van de strategische richtlijnen binnen onze ontwikkeling"

"De oprichting van Dynamis was gebaseerd op zeer sterke waarden, bijgebracht door Elodie en Markus Zeiher, pioniers op het gebied van de biologische en biologisch-dynamische landbouw. En ook nu nog voelt het alsof we het fytosanitaire probleem overstijgen door producten met het 'Demeter-label' te promoten", legt Stanislas Henriot, manager van het Franse bedrijf Dynamis, uit. "We zijn vastbesloten om trouw te blijven aan die strenge verplichtingen. Het opbouwen van een vertrouwensrelatie met onze telers is daarbij van essentieel belang. Wij geven de voorkeur aan producten van hoge kwaliteit, aan voorouderrassen die specifieke logistieke en technische beperkingen hebben. Dat is de reden waarom we bijzonder veel aandacht besteden aan onze uitvoersnelheid."

Voor Stanislas maken deze sterke waarden deel uit van het DNA van het bedrijf en zijn ze niet onderhandelbaar. Volgens hem zoeken consumenten naar iets anders dan goedkope gewasbeschermingsvrije producten. Daarom is hij niet geïnteresseerd in een 'race om de laagste prijzen'. "We proberen een goed evenwicht te vinden met betrekking tot de relaties tussen teelt en afzet. Voortdurend op zoek zijn naar lage prijzen houdt automatisch ook in dat je in spiraal terechtkomt die voor iedereen gevaarlijk lijkt."

Opslagplaatsen van Dynamis

Label Demeter: een label dat niet alleen naar het biologische aspect kijkt
Vanaf het moment dat Dynamis zich als een pionier binnen de biologische landbouw profileerde, werd de baanbrekende positie van het bedrijf binnen bio-dynamisch nog sterker. "Het Demeter-label weerspiegelt in feite de initiële keuzes van het oprichtersteam en blijft bestaan." Stanislas meent dat Demeter gecertificeerd zijn niet alleen wil zeggen dat je strijdt tegen het gebruik van chemische inputs. Het houdt ook in dat je in harmonie bent met de natuur, dat je menselijke relaties en bodemvruchtbaarheid belangrijk vindt, dat je telers respecteert, veel waarde hecht aan de voedingskwaliteit van producten en zelfs aan het welzijn van dieren.

"We kennen onze telers bijvoorbeeld persoonlijk en hen zo nu en dan ontmoeten is heel belangrijk. We willen dat ze in geval van problemen op ons kunnen rekenen. In het verleden heeft Dynamis telers bijvoorbeeld al eens materiële hulp geboden. We willen niet op een beperkte manier naar biologische aspecten kijken, een manier die alleen gericht is op 'gewasbeschermingsmiddelenvrij' telen, een punt dat vaak door nieuwkomers wordt gebruikt. Aanvankelijk bracht de biologische landbouw juist veel 'diepere' waarden met zich mee die we vooral via het Demeter-label willen blijven verdedigen.

Accent op lokale producten
Op zo’n zelfde manier wil Dynamis het accent leggen op lokale producten. "We bieden een scala aan verschillende producten van vooral Franse oorsprong en dat 50% van ons aanbod vertegenwoordigt. We zijn ons ons aan het oriënteren op het uitbreiden van onze partnerschappen in de regio Île de France om zo tegemoet te kunnen komen aan de legitieme vraag van onze klanten ten aanzien van transport en de ecologische voetafdruk."

Voor meer informatie:

Stanislas Henriot
Dynamis
13, Cours d’Alsace
Bâtiment C5B CP 30433
+33 (0)1 45 60 43 44
[email protected] 
www.dynamis.fr

Publicatiedatum: