Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage Empack 2019

Tholen - Op 3 en 4 april werd de verpakkingsbeurs Empack weer gehouden in de Brabanthallen, Den Bosch. De stemming was positief. De openingstijden waren van 9:00 tot 17:00. Binnen deze tijd was er vanaf 10:00 tot 15:00 een goede opkomst van bezoekers.

Plastics Recycling was één van de hoofdthema's. Het recyclen van plastic is een hot item in de Nederlandse verpakkingsindustrie. Grote A-merk fabrikanten zoeken nieuwe samenwerkingen met innovators om het gebruik van plastic te reduceren, te hergebruiken of te recyclen. Plastic recycling stond onder andere centraal tijdens een miniconferentie over gerecycled plastic voor voedselcontactmaterialen.

Ook op het gebied van AGF waren weer veel toepassingen en toeleveranciers te zien en te ontmoeten. Begrippen als duurzaamheid, bio afbreekbaar, circulaire economie, duurzaamheid werden deze twee dagen volop gebezigd. Iedereen is het erover eens dat er wat moet gebeuren maar ook hoorden we dat plastic per definitie niet slecht hoeft te zijn. Veel bedrijven spelen in op die trend en is bezig haar positie te bepalen in de plasticdiscussie.

Irma de Hoon, Group Event Director van Empack uit. “We zien dat supermarktketens in de winkel alternatieven aanbieden voor een duurzamere verpakking. En op de valreep van 2018 viel het definitieve akkoord vanuit de Europese overheid voor een verbod op wegwerpplastic. Door al deze initiatieven lijkt het alsof plastic per definitie slecht is, maar is dat ook altijd zo?

Naast het thema Plastics Recycling werden de thema’s Ketensamenwerking en E-packaging gebracht in het Empack theater.

Bekijk de fotoreportage om een indruk te krijgen van dit verpakkingsevent.

 

 

Klik hier voor de fotoreportage