Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Bio-diervoedingsmerk ontvangt een koninklijke onderscheiding

Een bio, eco-vriendelijk diervoedingsbedrijf heeft een koninklijke onderscheiding gekregen van de Prince of Wales nadat de dieren op Clarence House zich bij de schare huisdieren in het hele VK konden voegen die genieten van hondheerlijke maaltijden.

Lily’s Kitchen is gespecialiseerd in het maken van dierenvoer van gestoomde groenten en topkwaliteit vlees. Het bedrijf ontving met trots een onderscheiding nadat de prins en hertogin van Cornwall hun producten gebruikten om asielhonden Beth en Bluebell de afgelopen vijf jaar mee te voeren. 

Het bedrijf werd een decennium geleden opgericht in de keuken thuis, waar haar eigenaar border terriër Lily na een ziekte weer in goede gezondheid kreeg. Tegenwoordig staat het bedrijf voor een merk met een waarde van 58 mln euro en een groei van 30% het afgelopen jaar. 

Het succes weerspiegelt een groeiende trend van Britse hondeneigenaren om hun huisdier als familielid te behandelen en ervoor te zorgen dat de dieren net zo goed gevoed worden als de mensen zelf. 

Henrietta Morrison, oprichter van het bedrijf, vindt dat alle honden 'als gezinslid' gezien zouden moeten worden. "Alle honden verdienen goede voeding, niet alleen de koninklijke. We zijn erg blij met de waardering voor ons werk."
 
Een vertegenwoordiger van het bedrijf merkt op dat 'de markt een duidelijke groei ziet in de A-klasse natuurlijke hondenvoeding'. Ze willen nu uitbreiden naar Frankrijk, Duitsland, Italië en Azië.

Hun ervaring is door het hele land te zien. Mintel publiceerde een studie waarin de totale waarde van honden- en kattenvoer een groei van 13,2% liet zien tussen 2013 en 2018, met een geraamde waarde van 3 miljard euro.

Het rapport meldt: "De humanisering van huisdierenvoeding blijft een stuwende kracht achter NPD (New Product Development), vooral in snacks en tussendoortjes. Deze trend zou het belang van dierenvoeding met een hoge proteïne waarde, dat graanvrij en plantaardig is moeten ondersteunen."

De koninklijke familie staat bekend om z'n liefde voor honden. Van de corgi's van de Queen tot hond Lupo van de Cambridges en beagle Guy van de Duchess of Sussex. Toen Beth en Bluebell door de Duchess of Cornwall werden geadopteerd uit asiel Battersea, grapte de hertogin dat ze 'op hun pootjes terecht kwamen' in een comfortabel nieuw leventje. 

Sinds 1996 heeft fabrikant van hondenvoer Judge's Choice een koninklijke onderscheiding voor de levering van dierenvoeding aan de koningin gekregen. Judge's Choice biedt samen met andere diervoermerken hondenvoeding aan die omschreven wordt als 'lam' of 'kip met pens'.

Lily's Kitchen doet het anders en biedt 'vissige vistaart met peulen', 'een Engels tuinfeest' en 'hertenvlees met wild zwijn terrine'. Als tussendoortje zijn er 'bio-bedtijd kaakjes', 'eet je groenten natuurlijke reep' en 'bio-kaas en appel trainingssnoepjes'. Lily’s Kitchen levert al vijf jaar voer aan de koninklijke honden, vroeg vorig jaar een koninklijke onderscheiding aan en kreeg het succes afgelopen week te horen. 

Bron: telegraph.co.uk 

Publicatiedatum: