Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Agrocoach Claudia Hooiveld:

"Ken jezelf en doe wat bij je past"

Hoe sta je als biologisch ondernemer in je bedrijf? Die vraag stelt Claudia Hooiveld bij haar coaching aan de klanten die ze begeleidt. Het is belangrijk om je als ondernemer te blijven ontwikkelen. Daarbij vindt ze persoonlijke groei minstens zo belangrijk als omzetgroei.

Claudia Hooiveld krijgt tijdens haar werk te maken met ondernemers die in een veranderingsproces zitten. Ze willen bijvoorbeeld de overstap maken naar biologische productie. Tijdens het proces van ontwikkeling kijkt ze vooral naar de ondernemer. Wie ben je en wat wil je? "Ondernemen draait ook om kosten en baten, maar menselijke groei is minstens zo belangrijk om je kans op succes te vergroten tijdens dit proces."

"Als ondernemer zijn we geneigd om direct te beginnen, we schieten in de actie, want het technische resultaat telt. Klopt, maar ik wil vooral weten hoe jij als mens in de onderneming zit en functioneert. Professionaliseren begint eigenlijk als eerste met inzicht in jezelf. Waar je naar toe wilt, welke strategie daarbij past en hoe daar te komen? Met welke acties?"

Johan Cruijff heeft een uitspraak 'Je gaat het pas zien, wanneer je het door hebt'. Dit geldt ook voor ondernemers in de biologische sector. "De sector kenmerkt zich met lange termijn doelen, is heel innovatief en heeft voor elk probleem een oplossing. Ze zijn heel goed om de eigen broek op te houden. De boeren en tuinders werken wel meest in gezinsverband. Je hebt daardoor te maken met de familiedynamiek. Als ik een ondernemer coach, ben ik een spiegel, onpartijdig en objectief, waarbij ik mij ook richt op het welbevinden van de boer. Mijn passie ligt dan ook bij de agrarische sector. Alleen ben je sneller, samen kom je verder."

Benieuwd naar haar coach-aanbod? Lees het hele artikel en bekijk haar aanbod op de site van BioAcademy.

Publicatiedatum: