Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zachtfruitspecialist Canova richt zich op toenemende export biologische AGF

De biologische sector in Italië kent een steeds uitgebreider productaanbod en sommige producten zijn geschikt om te worden geëxporteerd. Dat bevestigt de directeur van het Italiaanse Canova, Ernesto Fornari.

Biologische aardbeien van het merk Almaverde

"Momenteel exporteren we ongeveer 30% van onze volumes, en het doel is om dit binnen enkele jaren te laten groeien tot 50%. De Britse markt heeft momenteel geen hinder ondervonden van de brexit. Daarom zullen we ons merk in Groot-Brittannië versterken met druiven, met name met de pitloze, biologische rassen." 

De beschikbare hoeveelheden nemen toe. De biologische appelen zullen worden verhoogd van 3.500 ton in 2018 naar 16.000 ton in 2020. De hoeveelheden druiven zullen verdrievoudigen tot 5000 ton. Hetzelfde geldt voor aardbeien, want het Melissa-ras wordt nu al geteeld op 30 extra hectaren. Canova richt zich ook op meloenen, mini-watermeloenen en kersen. 

"We moeten biologische teelt niet bagatelliseren en het belang van de winstgevendheid benadrukken. De prijzen moeten toegankelijk zijn voor de consument en dat kan worden bereikt door concurrentievermogen en het vergroten van de efficiëntie in het veld. Retailers moeten zich ook bewust worden van deze stap", zegt Fornari.

Als het op verpakkingen aankomt, richt Canova zich meer op biologisch afbreekbare opties, zodat de hele keten duurzaam kan zijn. "In de supermarkt komt steeds meer ruimte voor biologische producten omdat de consument hierom vraagt. We moeten in staat zijn om voorraden te spreiden en de juiste balans te vinden wat betreft de rassen. Dan heb ik het over de opbrengsten en over de mogelijkheid om ze te telen zonder gebruik van gewasbestrijdingsmiddelen."

Contact:
Canova srl

Via Emilia Levante, 2750
47020 Longiano (FC)
Ufficio commerciale mercato nazionale
Tel.: (+39) 0547 53019
Ufficio commerciale export
Tel.: (+39) 0547 57541
Email: commerciale.canova@apofruit.it
Web: www.canovaprodottibiologici.it

 

 

Publicatiedatum: