Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BelOrta verkoopt eerste bio-aubergines van het nieuwe seizoen

De eerste bio-aubergines van het nieuwe seizoen werden maandag verkocht bij BelOrta. Ze werden aangeleverd door producent Barver en gekocht door de firma Biofresh. De bio aubergines zijn vanaf heden tot eind oktober beschikbaar.


Hans De Smedt (BelOrta) & Bernard Craeye (Biofresh)

Populariteit in de lift
In 2018 werden bij BelOrta ongeveer 12.000 kg bio aubergines aangevoerd. In 2019 is er een areaal uitbreiding waardoor er een volume toename verwacht wordt in de bio aubergine. Het is het tweede jaar dat BelOrta bio-aubergines aanbiedt.

De BelOrta bio-afdeling biedt verschillende verpakkingsmogelijkheden aan voor het verhandelen van deze bio-aubergines. Ook kleinverpakking is mogelijk. Er worden twee sorteringen van de bio-aubergines aangeboden: 225 tot 300 gram en 300 tot 400 gram.

Eigenaardige onkruid- en insectenbestrijding
Peter Bartels zet enkele opmerkelijke middelen in bij zijn biologische teelt. Hij gebruikt namelijk kwartels om het onkruid te wieden. Daarnaast plaatst hij bijvoorbeeld ook artemisiaplanten en insectendoosjes in zijn serres om insecten te bestrijden. De artemisialuis blijft op de artemisiaplant waardoor ze niet overgaan naar de andere gewassen en de insecten uit de insectendoosjes eten de ongewenste bladluizen en andere organismen op.

BelOrta bio-producenten zetten assortiment in de kijker met gloednieuwe klantenwedstrijd
Dit jaar plaatst BelOrta het hele bio-assortiment extra in de kijker door middel van een gloednieuwe klantenwedstrijd, waarbij de bio-kopers op het einde van het seizoen kans maken op één van de 5 te winnen ultramoderne e-bikes.

Bovendien voorzien ze ter ondersteuning van het BelOrta bio-gamma tal van gloednieuwe gadgets, B2C-folders en tal van ander promotiemateriaal. Deze zijn beschikbaar op aanvraag en kunnen aangewend worden in het kader van onder andere opendeurdagen en andere events. 

Voor meer informatie:

Sander De Proost
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
2860 Sint-Katelijne-Waver 
+32 (0) 15 565 435 
info@belorta.be    
www.belorta.be    

Publicatiedatum: