Jackfruit: Een vegan sensatie

Vijf jaar geleden werd jackfruit nog beschouwd als een lelijke en stinkende fruitsoort uit India, die alleen werd gegeten door mensen die niets beters hadden. Vorig jaar exporteerde de Indiase regio Kerala echter 500 ton van deze fruitsoort. In 2019 zal de export naar verwachting zelfs naar 800 ton groeien. 

In 2017 tipte Pinterest jackfruit al als één van de populairste voedseltrends. Je zou denken dat de hype nu wel overgewaaid zou zijn. Niets is echter minder waar en het ziet er naar uit dat zolang het aantal veganisten groeit deze onappetijtelijk uitziende vezelige vrucht een topper blijft.

Een rijpe jackfruit is te zoet om als vleesvervanger gebruikt te worden. Het fruit dat hiervoor geschikt is, wordt onrijp geoogst en geconserveerd. De vrucht dankt zijn populariteit grotendeels aan zijn textuur, die wel wat weg heeft van artisjok. Na bereiding doet het vruchtvlees denken aan vlees en dat verklaart de vele foto's op Instagram. 

Bron: theguardian.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven