Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wim Bouden, Kiem-X

“Naast preischeuten zijn roderadijskiemen momenteel erg populair”

Tholen – “Het valt op dat de laatste dagen roderadijskiemen heel erg goed verkopen. Dit is vrij merkwaardig, omdat preischeutjes al jaren de absolute nummer één zijn in de verkoop. Sommige grote klanten nemen momenteel zelfs evenveel af als preischeuten”, vertelt Wim Bouden van KiemX. “Ik merk dat een aantal radijssoorten die zelfs goedkoper zijn dan de roderadijs het heel wat minder doen, maar dat is persoonlijke voorkeur. Bekendheid speelt bij de populariteit van kiemgroenten ook een grote rol. Kiemgroenten zijn al een nicheproduct en ik denk dat heel veel mensen niet eens drie verschillende soorten kiemgroenten kunnen opnoemen.”



Feestdagen

De teler en handelaar ziet elk jaar de verkoop van kiemgroenten rond de feestdagen stijgen. “Voornamelijk de preischeutjes doen het erg goed rond elke feestdag, en dus ook rond Pasen, maar dit jaar zullen het waarschijnlijk ook de roderadijskiemen het goed doen”, aldus Bouden. “Elk land heeft zijn eigen favorieten van kiemgroenten. In de Verenigde Staten zitten preischeuten niet eens in het assortiment van de aanbieders terwijl dat in België de absolute nummer 1 is. Zelf hebben we ook weleens nieuwe soorten in ons gamma gehad maar we merken dat de top 8 artikelen toch wel het meest gewild blijven.”



Toekomst

“Hoewel de kiemgroentenmarkt een nichemarkt is, zie ik het bedrijf elk jaar nog iets groeien. Daarom hebben we ook besloten om in de toekomst bij te gaan bouwen. De grond naast het bedrijf is al gekocht en we willen ook micro-greens (cressen) gaan aanbieden aan onze klanten. Ondanks de kleine markt is het een ontzettend leuke markt met een uniek en mooi product. Het is mooi in deze markt actief te zijn en aan de bekendheid van deze producten te werken. We hebben zeker nog een hoop plannen voor de toekomst”, besluit Wim.

Voor meer informatie:
Wim Bouden
Kiem-X
Peperhol 6
9850 Nevele - België
M: +32 472-703954
F: +32 933-62325
wim.bouden@kiem-x.be  
www.kiem-x.be