Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Consumentenbond:

Prijzen biologische eieren met 16% gestegen

De prijs van eieren in de supermarkten is de afgelopen maanden sterk gestegen en was nooit zo hoog, stelt de Consumentenbond. De prijs van een doosje met 10 biologische eieren bij Albert Heijn steeg van 3,07 euro naar 3,67 euro. Het was onder andere aanleiding voor Coop, Jan Linders en Poiesz om de prijzen ook te verhogen. De Consumentenbond stelt tevens vast dat supermarkten zich van concurrenten proberen te onderscheiden met eieren. Zo verkoopt PLUS alleen vrije-uitloopeieren en biologische eieren, terwijl ketens als Aldi, Vomar en Lidl proberen juist te scoren lage eierprijzen. 

De Consumentenbond stelt vast dat de prijzen van scharreleieren de afgelopen 2 jaar met 26% zijn gestegen. Vrije uitloopeieren werden 30% duurder en biologische eieren 16%. Verder stelt de organisatie vast dat supermarkten voor bruine eieren gemiddeld een 8 cent hogere prijs per ei vragen dan voor voor witte. Volgens de Consumentenbond denken veel mensen ten onrechte dat bruine eieren gezonder zijn en daar spelen supermarkten op in met de prijs.

Bron: Consumentengids, april 2019  via FoodHolland

Publicatiedatum: