Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

CO2-neutraal geproduceerd hondenvoer

Bij het productieproces van hondenvoer komt onvermijdelijk een enorme hoeveelheid CO2 vrij. Daarom wordt alle koolstofdioxide als gevolg van de productie, in het veeteeltproces en tijdens het transport door de Duitse fabrikant Goood gecompenseerd. Hoe? Door bossen te beschermen en bomen te planten in lokale projecten in Brazilië, Togo en Duitsland. Transparantie is daarbij prioriteit: met de tracking-ID die je bij het hondenvoer ontvangt, zie je hoe en waar Goood de CO2-uitstoot compenseert.

Twan Tak, importeur Goood Hondenvoeding:“Omdat hondenvoeding trends steeds menselijker werden, realiseerden we ons welke invloed de industrie heeft op het milieu. Dat is onaanvaardbaar. Dierenwelzijn was een voorloper van de consumentengeest in de supermarktsector, maar niet als het gaat om hondenvoer. De meeste hondeneigenaren weten – net als de producenten – niet waar het voedsel van hun hond vandaan komt."

"Onze missie bij Goood is om een ​​merk hondenvoeding te creëren dat dierenwelzijn niet alleen op de voorgrond plaatst, maar ook garandeert dat er geen negatieve impact op het milieu is. We besloten dat de enige weg voorwaarts was om een ​​volledig recyclebaar en volledig CO2-neutraal merk te zijn. Sterker nog, we gaan een extra stap doen en compenseren méér CO2 dan we produceren. Bij alles wat we doen, houden we het klimaat in ons achterhoofd. Zo is Goood niet alleen goed voor jouw hond, maar ook voor de planeet," aldus Twan Tak.

Het Goood-assortiment is verkrijgbaar in vijf smaken (lam, kalkoen, kip, vis & kip en vis), met ingrediënten afkomstig van (biologische) scharrelboerderijen. Stuk voor stuk verkrijgbaar als droogvoer en als nat voedsel (in conserven), maar ook als hondensnoepjes. Alle voeding is graanvrij en bevat alleen natuurlijke ingrediënten.

Voor meer informatie:

www.goooddog.nl

Publicatiedatum: