Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Creëert speciaal biologisch plantaardige tasting menu

Steinbeisser haalt wereldberoemde chef André Chiang naar Amsterdam

Op 14, 15 en 16 juni halen Steinbeisser en Vereniging Hendrick de Keyser de Aziatische topchef André Chiang naar Amsterdam voor een nieuwe editie van Experimental Gastronomy. Chef André Chiang creëert een speciaal biologisch plantaardige tasting menu in samenwerking met tien kunstenaars die voor deze gelegenheid het onconventioneel servies en bestek gaan ontwikkelen. 

André Chiang
André Chiang werd onlangs bekroond met de Lifetime Achievement Award en zijn Restaurant André bereikte No.2 in Asia’s 50 Best Restaurants, No.14 in The World’s 50 Best Restaurants en 2 Michelinsterren. Chef André heeft onderzocht hoe ons vermogen om voedsel te proeven wordt beïnvloed door ons geheugen, de persoonlijke ervaringen die we in de loop van de tijd opdoen. Dit heeft ertoe geleid dat hij het culinaire principe-Octaphilosophy-heeft ontwikkeld op basis van acht hoofdkenmerken: Unique, Texture, Memory, Pure, Terroir, Salt, South en Artisan, de ruggengraat van zijn creatieve proces. Voor Experimental Gastronomy serveert hij een plantaardig (vegan) menu volledig gemaakt met ingrediënten afkomstig van biologische en biodynamische producenten uit de Benelux, Frankrijk en Duitsland.

Experimental Gastronomy
Waarom eten wij zoals wij eten en kan dat ook anders? Vanuit deze vraag verkent Steinbeisser nieuwe manieren om bewust te eten. Zoekende naar antwoorden creëren tien kunstenaars in samenwerking met Steinbeisser nieuwe vormen van bestek en servies die de conventies van dineren doorbreken. Met unieke ontwerpen gemaakt van uiteenlopende materialen zoals klei, katoen, metaal, hout en papierpulp, wordt de gast aan tafel verrast en uitgenodigd om eten vanuit een ander perspectief te benaderen. 

De locatie en samenwerking
Het Gemeenlandshuis is een van de bijzondere locaties die Vereniging Hendrick de Keyser bewaart voor de toekomst en toegankelijk maakt. Omringd door water, met de oprukkende stad op de achtergrond: het statige Gemeenlandshuis Amsterdam lijkt gemaakt voor het culinaire experiment van Steinbeisser. Waar eens de dijkgraven vergaderden, worden bezoekers nu uitgenodigd zich thuis te voelen in een decor wat we vooral nog uit films kennen. Al je zintuigen worden geprikkeld bij deze kruisbestuiving van gastronomie,kunst, design en architectuur.Van der Kroft Rental werkt met Steinbeisser in dit project samen vanuit de aspiratie onconventionele food concepten en creatieve presentaties te willen stimuleren. Geïnteresseerd in en geïnspireerd door ‘out of the box’ denkende kunstenaars draagt Van der Kroft Rental het Steinbeisser evenement een warm hart toe.

Voor meer informatie:

Martin Kullik
[email protected]
www.steinbeisser.org

Publicatiedatum: