Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
4.880 euro opgehaald tijdens Fundraising filmavond

"Willen KidsProef als stichting naar hoger plan tillen"

Tholen — Donderdag 21 maart is een fundraising filmavond voor KidsProef gehouden, georganiseerd door De Ladies' Circle 64 De Baronessen. "Er is maar liefst 4.880 euro opgehaald. Daar kunnen we bijna 100 KidsProef lessen voor geven, een fantastisch resultaat", meldt de Smaakspecialist op Linkedin. "Het doel van KidsProef is het verzorgen van interactieve lessen waarin kinderen leren hoe lekker en verantwoord eten kan zijn. Dit doen we op een laagdrempelige manier, bij voorkeur in groep 7", reageert Nathalie Krahmer.

Pieter Dirven, Nathalie Krahmer en Maarten de Leng tonen de cheque.

Ambassadeurs van KidsProef geven een interactieve les van 1,5 uur. Hierbij staat voeding voor mens, dier en milieu centraal. In de les krijgen kinderen antwoord op de vragen: wat is voeding, waar komt het vandaan, wat is suiker en wat doet het met je lichaam en wat is nou precies biologisch? Nathalie vertelt wat meer over de plannen voor dit jaar: "We willen van KidsProef een stichting maken en het initiatief hiermee naar een hoger plan tillen. KidsProef is immers mede mogelijk gemaakt door de Smaakspecialist, maar staat er verder helemaal los van. We willen graag krachten bundelen met andere partijen en KidsProef zo groot maken dat je er straks simpelweg niet meer omheen kunt. Dan hopen we dat uiteindelijk zelfs de overheid een bijdrage wil gaan leveren."

De dames van Ladies Circle de Baronessen en het personeel van Jan en Alleman. Hier heeft het diner voorafgaand aan de film plaatsgevonden. 

Voor dit jaar staan weer vele lessen op het programma. "We willen voor het schooljaar 2018-2019 minimaal 200 klassen 'kidsproef' maken." Ook werken ze achter de schermen hard aan verbetering van de lessen. "We denken er over om de kinderen eventueel vooraf al te gaan informeren over de onderwerpen. Ook bekijken we de opties voor nazorg en feedback. Komt de les goed over? Nemen de kinderen het mee naar huis, zodat het ook daar onderwerp van gesprek wordt? Over het algemeen is het zo dat de ouders moeilijker in beweging te krijgen zijn, daarom beginnen we met KidsProef bij de jeugd."

Nathalie is erg blij met het resultaat van de fundraising filmavond. "Met dit prachtige bedrag kunnen we vele KidsProef-lessen gaan verzorgen. Hiermee kunnen we pakketten maken waar de ambassadeurs mee op pad worden gestuurd. De gasten die op de avond afgekomen zijn waren heel erg geïnteresseerd. En verschillende waaghalzen hebben zelfs nog wat insecten geproefd. Met de insectenproeverij besluiten we ook altijd de les. We vertellen dan dat insecten de oplossing kunnen zijn om in 2050 negen miljard mensen te kunnen voeden. Het daadwerkelijke proeven geeft hele leuke reacties."

Nathalie heet alle aanwezigen welkom in de bioscoopzaal. 

Klik hier voor meer informatie over KidsProef of informeer via [email protected].