Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BIJzondere open tuin Eemstadboerderij

Op 14 april is het Nationale bijenteldag, en hebben de eerste zaailingen hun kopjes boven de grond gestoken. Kom je verwonderen over wat er allemaal tot leven komt op de tuinderij van de Eemstadboerderij.

De eetbare gewassen zijn afhankelijk van bestuiving door de bijen. Voor de gemeenschapstuinderij is het heel vanzelfsprekend om alle bijen van harte uit te nodigen om bij hun te komen smullen van het stuifmeel. Maar daarvoor moeten er eerst bloemen groeien. Daarom mogen kinderen die dag zaadbommen maken en tot ontploffing brengen, thuis of op de tuinderij. Ook is er de mogelijkheid tot het maken van een insectenhotel.

Foto: David Veldman

Op deze middag ook de feestelijke opening van het labyrinth van Frederique Hagendoorn, waar ze de afgelopen maanden keihard aan gewerkt heeft.

Het zomeraandelenseizoen gaat ook weer van start. Eerder dan vorige jaren, waardoor de aandeelhouders eerder kunnen genieten van de op biologische wijze geteelde groenten, kruiden en bloemen. De Eemstadboerderij nodigt je van harte uit om te komen proeven van al deze groen(t)e wonders.

Bezoekers zijn welkom tussen 14:00 en 17:30 uur op de locatie aan de Koningsbergenweg 10, dat is bij rotonde 11 van de Hanzeboulevard, achter de Citroen garage.

Publicatiedatum: