Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Realisatie World Food Center Experience officieel van start

Nu deze week de gemeente Ede, na eerder de Provincie Gelderland, haar financiële bijdrage heeft vastgesteld, is de realisatie van de World Food Center Experience officieel gestart. Vanaf 2022 moeten jaarlijks naar verwachting 330.000 bezoekers meegenomen worden op een persoonlijk voedselavontuur. "Zo worden zij spelenderwijs bewust van alle aspecten rondom eten en van de consequenties die samenhangen met de keuze van het dagelijkse eten", hopen de bij de ontwikkeling van de Experience betrokken organisaties uit het bedrijfsleven, de overheid, de wetenschap en het onderwijs.

We leven in een tijd waarin we steeds verder af zijn komen te staan van de productie van ons eten. Tegelijkertijd zijn er grote uitdagingen zoals overgewicht, honger en klimaatverandering. De World Food Center Experience wil mensen in contact brengen met de wijze waarop eten geproduceerd en geconsumeerd wordt wereldwijd.

"De World Food Center Experience laat mensen ervaren wat de impact van voedsel is op hun lichaam, hoe de voedselketen werkt, wat de nationale en internationale voedseluitdagingen zijn en hoe ons land aan het oplossen hiervan kan bijdragen. Dit alles op een spannende, aantrekkelijke en boeiende manier, waardoor de World Food Center Experience niet alleen een leuk uitje voor het hele gezin wordt, maar mensen ook stimuleert te kiezen voor gezond en duurzaam eten."

Samenwerking
De afgelopen jaren is door de gemeente Ede, Provincie Gelderland, Wageningen University & Research en WFC Development gewerkt aan het concept en de ontwikkeling van de World Food Center Experience. Vanaf de start is er nauw samengewerkt met bedrijven als Albert Heijn, Rabobank, DSM, FrieslandCampina, KeyGene, Nestlé en Scelta Mushrooms.

Ook is de Wereldvoedselorganisatie van de Verenigde Naties betrokken geweest bij de ontwikkeling van het Masterplan voor de Experience. Leisure-specialisten hebben gezorgd voor een hoge ‘fun’-factor van de attractie. Diverse maatschappelijke organisaties ondersteunen het initiatief en werken mee aan de uitwerking van de ideeën en plannen. Een onafhankelijke Raad van Advies, met vertegenwoordigers uit verschillende onderdelen van de voedingssector, heeft haar goedkeuring gegeven aan het concept van de Experience.

Business case en financiering
Het concept van de Experience is ontworpen door de leisure-experts van BRC Imagination Arts uit Los Angeles, die in Nederland eerder al de succesvolle Heineken Experience ontwierpen. Daarnaast is het plan volgens de betrokken partijen sterk financieel onderbouwd. De business case berust op een financieel gezond operationeel model, getoetst door het in attracties gespecialiseerde bureau Leisure Development Partners (LDP) De financiering wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van € 17 miljoen van de provincie Gelderland en € 6 miljoen door de gemeente Ede.

Internationale profilering
Naast consumenten heeft de World Food Center Experience ook een zakelijke doelgroep. Het wordt, als het aan de ontwikkelaars ligt, dé centrale ontmoetingsplek voor internationale delegaties die Nederland bezoeken om de voortrekkersrol van ons land in agrifood te tonen en nieuwe samenwerkingsverbanden en innovatie te stimuleren.

Vervolgstappen
De volgende stap in de realisatie van de World Food Center Experience is de oprichting van een stichting die verantwoordelijk wordt voor de ontwikkeling en de realisatie van de inhoud en het gebouw van de nieuwe attractie. Naast de inhoud zijn ook de vorm en de ‘fun’-factor van de WFC Experience belangrijk om de beleving te waarborgen.

Centraal gelegen
De WFC Experience is onderdeel van het World Food Center dat zich wil ontwikkelen tot dé foodontmoetingsplek van Nederland, pal naast het intercitystation Ede-Wageningen en dichtbij Wageningen University & Research. Het gebied Ede-Wageningen is het kennishart van de Foodvalley en een groeiende toplocatie voor innovatieve bedrijven en instellingen op het gebied van agrifood.

Voor meer informatie:
World Food Center
www.worldfoodcenter.nl 

Publicatiedatum: