Eén van de doelen van de overheid van Mauritius is om het eiland in de nabije toekomst volledig biologisch te maken door middel van verschillende projecten die uitgevoerd zullen worden door het ministerie van Landbouw en Voedselveiligheid. Burgers zullen aangemoedigd worden om groenten in hun eigen tuin te gaan telen voor eigen gebruik.

De minister van Landbouw en Voedselveiligheid, Mahen Seeruttun, zei dit tijdens de lancering van het Household Organic Garden project, bij het Farmers Service Centre van Union Park.

Seeruttun benadrukte dat, om tuinders over te halen om over te stappen op biologisch, er verschillende initiatieven worden opgestart. Eén van deze methodes is het bio-teeltplan. Hierbij financiert de overheid alle kosten voor telers met een Bio-farming Development Certificate die bij de overstap naar biologisch horen, zoals de registratie, certificering en controles.

Ook zei hij dat de lancering van het Household Organic Garden-project onderdeel is van een sensibilisatieproject om inwoners aan te moedigen om biologische teeltmethodes te gebruiken. Hij voegde toe dat Union Park na diverse onderzoeken van het Food and Agricultural Research and Extension Institute (FAREI) is gekozen voor de lancering, omdat het klimaat er goed is en veel inwoners ruimte in hun achtertuin hebben om deze teeltmethode te gaan gebruiken.

Volgens allafrica.com¸ zei de minister van Landbouw dat FAREI ook trainingen aan zal bieden aan de ongeveer 200 inwoners van Union Park, voordat het project in andere regio's van het eiland wordt opgestart. De trainingen zijn goedgekeurd door de Mauritius Qualifications Authority. De minister waarschuwde daarnaast dat zal moeten worden voldaan aan alle eisen van de biologische teelt om ervoor te zorgen dat ieder geoogst product gezond en van goede kwaliteit is.