Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer dan een tiende van het Deense agrarische land is nu biologisch

Nooit tevoren was biologisch agrarisch land in Denemarken zo populair als nu volgens een nieuw rapport van het agrarische agentschap Landbrugsstyrelsen. 

In het rapport (hier in het Deens) staat dat 10,5% van het land in Denemarken dat gereserveerd is voor de landbouw getransformeerd is tot biologisch land en er zijn nu bijna 4000 biologische boeren in het land.

“De wens om over te stappen op biologisch verspreidt zich door het land en dit is iets dat veroorzaakt wordt door de grote consumentenvraag," zegt Ane Førde, hoofd van de biologische afdeling bij Landbrugsstyrelsen. 

“Op dit moment werken we aan nieuwe natuur- en klimaateisen en we hebben de opties voor de biologische bijenteelt en konijnenfokkerijen al vergroot. Dit helpt de positie van Denemarken als één van 's werelds leidende landen op het gebied van biologisch."

Jutland loopt voorop
In 2018 is 34.000 hectare land biologisch gemaakt. In totaal is er nu in totaal 280.000 hectare biologisch land in Denemarken en het aantal biologische boeren in het land is in 2018 met 325 toegenomen.

Met bijna 79.000 hectare heeft Noord-Jutland het meeste biologische land, gevolgd door West- en Noord-Jutland (beide ongeveer 58.000 hectare), Oost-Jutland (bijna 30.000), en West- en Zuid-Seeland (iets meer dan 25.000).

Publicatiedatum: