Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groothandelsmarkt Rungis wil tweede bio-hal openen in Parijs

Groothandelsmarkt Rungis in Parijs is van plan om een tweede volledig biologische hal te openen. Dit vanwege de explosieve vraag naar biologische producten (71% van de Fransen eet regelmatig biologische producten en 12% eet dagelijks biologische producten). De eerste hal is met een oppervlakte van 5600 vierkante meter vol met enkel bio-producten al de grootste biologische hal van Europa. Deze werd vier jaar geleden geopend.

De tweede hal is volledig bedoeld voor groenten en fruit. "Het biologische paviljoen doet het goed. Afhankelijk van de bedrijven is er sprake van een groei van 20 tot 30%,. We overwegen zelfs om – in samenwerking met de voorzitter van de AGF-vereniging een tweede biologische hal te openen", legde Stéphane Layani uit aan het Franse radiostation Europe 1.

Net als in de eerste zullen er producten te vinden zijn die minimaal voorzien zijn van een Europees certificaat en een AB-certificaat. Sommige producten zijn daarnaast nog voorzien van het Demeter-certificaat (biodynamisch certificaat).

Voor meer informatie: www.rungisinternational.com 

Publicatiedatum: