Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische boerderij in Aarle-Rixtel wordt Community Farm

Carmen Coolen is bezig met de realisatie van een Community Farm, een platform voor psychische gezondheid in de natuur om te ontmoeten en ontwikkelen. Ze wil dit realiseren door per 1 mei 2019 de ecologische/biologische geiten- en schapenboerderij in Aarle-Rixtel over te nemen.

Community Farm
"De kleinschalige boerderij is bijna honderd jaar oud en grotendeels zelfvoorzienend. Er wordt nog met de hand gemolken en diverse soorten kaas worden met rauwe melk in eigen beheer bereid. Een rijke diversiteit aan landschapselementen, planten en dieren (zoals waterlopen, hagen, bloeiende slootranden, bomen, kruiden, grassen, amfibieën, vogels, knaagdieren, insecten) kenmerkt de omgeving van de boerderij en deze wordt niet alleen verantwoord gebruikt maar ook gespaard. We willen de ziel van deze harmonieuze, gezonde omgeving behouden en benutten voor een duurzame instandhouding van dit bijzondere cultureel erfgoed", aldus Carmen Coolen

"Er worstelen steeds meer mensen met overspannenheid en andere psychische problemen. Het is mijn doel een zorgplatform te creëren op deze kaasboerderij. Een community waar mensen tot rust kunnen komen en hun innerlijke kracht kunnen herwinnen en ontwikkelen.We zijn al heel ver gekomen en hebben nu 86,5% van het totale bedrag gedekt, maar we missen nog 50.000 euro om echt van start te kunnen gaan. We hebben nog de tijd tot eind maart om dit bedrag te verzamelen", laat Carmen weten op haar Instagram pagina.

"Steun mijn project door het afnemen van een obligatie ter waarde van 1000 euro. Obligaties worden na 10 jaar afgelost, met een jaarlijkse vaste rente van 3% (30 euro), of een vaste rente van 1% (10 euro) en 1 kilo biologische geiten- of schapenkaas naar keuze. De rente wordt aan het eind van ieder jaar uitgekeerd. Voor alle obligatiehouders wordt één keer per jaar het schaapscheerdersfeest georganiseerd. Mocht het project niet van start kunnen, dan krijg je het geld natuurlijk direct terug."

Op zaterdag 23 maart tussen 13:00 en 16:00 uur is er gelegenheid om langs te komen en een kijkje te nemen in de schuur.

Voor meer informatie:

Carmen Coolen
Geitenfokkerij Aarle-Rixtel
Lieshoutseweg 76
5735 RD Aarle-Rixtel
06 25268178
[email protected]
www.communityfarm.nl

Publicatiedatum: